Nema karantene

Borussia Dortmund odbila norveške mjere za Haalanda: “U Njemačkoj vrijede njemački zakoni!”

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Erling Braut Haaland/Foto REUTERS

Iz Dortmunda su poručili da ako su sljedeći Haalandovi testovi na koronavirus negativni on smije igrati u subotu u BerlinuBERLIN Norveški nogometni savez traži od svojih reprezentativaca, među kojima je Erling Haaland, da ispoštuju desetodnevnu karantenu čemu se protive njihovi njemački klubovi – Dortmund, Leipzig i Hertha Berlin koji u subotu imaju na rasporedu utakmice Bundeslige.


Nakon slučaja zaraze koronavirusom u reprezentaciji svim je reprezentativcima naložena desetodnevna karantena u skladu s norveškom strategijom borbe protiv koronavirusa.


Norveški nogometni savez traži da tu izolaciju nogometaši ispoštuju i prilikom povratka u svoj klub ovaj tjedan, čak i ako u inozemstvu. Također, inzistira da se igrači na to obvežu pismenim putem.
Zbog te karantene bi Haaland, zvijezda Dortmunda,  propustio prvenstvenu utakmicu u subotu kao i napadač Leipziga Alexander Sörloth i vratar Herthe Berlin Rune Jarstein.


Dortmund, koji je trenutačno treći u njemačkom prvenstvu “polazi od načela da se na njemačkom tlu primjenjuje njemački zakon ” i da, ukoliko su sljedeći Haalandovi testovi na koronavirus negativni on smije igrati u subotu u Berlinu protiv Herthe.


Isto stajalište su zauzeli i Hertha te Leipzig koji gostuje u Frankfurtu


Nakon što je  Omar Elabdellaoui bio pozitivan na koronavirus, Norveška je stavila sve igrače u desetodnevnu izolaciju. Utakmica Lige nacija protiv Rumunjske koja se trebala igrati u nedjelju je otkazana.


Danas Norveška u Ligi nacija igra protiv Austrije i tamo je poslala B momčad od 13 mladih igrača koji nemaju nikakvo međunarodno iskustvo