Vratar Kanade na meti

Borjan odgovorio na uvrede s tribina: ‘To su primitivci. Ali Hrvatima želim sve najbolje dalje’

P. N.

REUTERS

REUTERS

Evo, da upalim WhatsApp da vam pokažem što pišu. Imam 2.056 poruka samo na WA, kaže



Srpski mediji prilično se žestoko bave uvredama od strane hrvatskih navijača na račun vratara kanadske reprezentacije Milana Borjana, inače rođenog Kninjanina, koji je kao dijete izbjegao u Srbiju, a potom s obitelji odselio u Kanadu.


Borjan je na “zub” hrvatskih navijača došao nakon izjave u jednom televizijskom intervjuu u kojem je izjavio da 1997. nije rođen u Hrvatskoj, već u Republici Srpskoj Krajini i srpskoj Dalmaciji. Sve to bio je povod za salvu uvredljivih skandiranja na Borjanov račun, a on im je uzvratio s uzdignuta tri prsta.


Nakon utakmice je prokomentirao događanja na stadionu.




“To pokazuje kakvi su ljudi primitivci. Nemam što drugo komentirati, to samo govori o njima. Čuo sam što su vikali, trebaju poraditi na sebi i svojim obiteljima, očito imaju neku frustraciju pa se dolaze ovdje iskaljivati”, izjavio je Borjan.


Hrvatskoj reprezentaciji poželio je sve najbolje u nastavku natjecanja.


“Odigrali su dobru utakmicu, poveli smo rano, igrali dobro 20-25 minuta i onda smo se povukli. To je nogomet, idemo dalje, ovo je lijepo iskustvo za nas. Kanadska reprezentacija se poslije 36 godina pojavila na nogometnoj mapi, žao mi je samo što je rezultat bio ovako uvjerljiv”, dodao je, prenosi Nova.rs.


Upitan je očekuje li neku reakciju nakon uvreda na stadionu.


“Nema potrebe. Milijun i jednu poruku, milijun i jedan poziv sam dobio. To pokazuju da su djeca i da ne znaju kako je bilo. Ali Hrvatima želim sve najbolje dalje”, ustvrdio je.


Kaže da je primio i prijetnje putem društvenih mreža.


“Evo, da upalim WhatsApp da vam pokažem što pišu. Imam 2.056 poruka samo na WA. Pišu traktori, ovako onako, evo pogledajte. To je do njih, ali život ide dalje. Ja sam sretan čovjek, imam predivnu obitelj i ljude u reprezentaciji koji me poštuju i cijene. To mi je bitnije od svega”, zaključio je Borjan.


Za hrvatske reprezentativce imao je samo riječi hvale.


“Sve pohvale, gospodski, kapa dolje. Što sam pričao s Perišićem? Pričali smo o utakmici s Belgijom, rekao je da bi trebalo da ih dobijemo. I da probamo sad pobijediti Maroko, da oni prođu dalje”, ispričao je vratar Kanade i Crvene Zvezde.