Transferi

Borevković se vraća iz Hajduka u Vitoriju, ali tamo ga baš nemaju u planu

Hina

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL



Hrvatski nogometni branič Toni Borevković (25) vraća se s jednogodišnje posudbe iz Hajduka u portugalsku Vitoriju Guimaraes, koja ga namjerava prodati ili opet posuditi nekome, izvijestile su portugalske novine Record i O Jogo.


“Borevković se ne uklapa u planove trenera Morena Teixeire za predstojeću sezonu pa će Vitoria potražiti rješenje za njegovu budućnost”, piše sportski list Record. Navodi da je ideja prodati stopera, čija cijena iznosi oko 1 milijun eura, a ne bude li to moguće posuditi ga nekom klubu.


Novine O Jogo ističu da je Hajduk mogao na kraju sezone otkupiti njegov ugovor, ali da to nije učinio. Borevković, koji je nastupio u 17 utakmica za osvajača Hrvatskog kupa, ima ugovor s Vitorijom do ljeta 2026. Vitorijin dopredsjednik Nuno Leite odbio je u srijedu odgovoriti Hini jesu li točne informacije portugalskih novina.




Hajduk je u srijedu odgovorio Hini da je prekinuo posudbu Borevkovića prije šest dana.


“Klub je na svojoj skupštini objavio da raskida posudbu s Tonijem Borevkovićem”, naveo je splitski klub u e-mailu.


Vitoria je Borevkovića  bila kupila iz također portugalskog Rio Avea gdje je bio odigrao 101 utakmicu. Za Vitoriju je pak skupio 29 nastupa. Klub iz sjevernog grada Guimaraesa zauzeo je šesto mjesto u protekloj sezoni, u kojoj je Benfica osvojila naslov prvaka Portugala.