Akvizicija

Bogati naftaš iz Indije preuzima NK Šibenik. Kupio ga je za svega – 13,5 tisuća eura

P. N.

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL

Foto Duško Jaramaz / PIXSELL



Još je jedan hrvatski nogometni klub dobio privatnog vlasnika – sada je u pitanju drugoligaš, HNK Šibenik, čiji vlasnik postaje Paramount Grupa u vlasništvu bogatog Indijca Punkaja Gupte.


U četvrtak je Gradsko vijeće Grada Šibenika je s 14 glasova za, uz osam suzdržanih odlučilo da prihvati ponudu tvrtke Paramount Grupa. Oni su se jedini javili na javni poziv za prodaju dionica kluba, a zanimljivo je da je klub prodan za svega 13,5 tisuća eura, odnosno 105 tisuća kuna.


Novi vlasnik se, pišu 24 sata, obvezao da u iduće 23 godine, koliko je rok trajanja prava na korištenje sportskih terena na Šubićevcu i Crnici, neće mijenjati ime kluba. Također, mora se pobrinuti za uvjete i osigurati da Šibenik u idućih pet godina ne ispadne iz drugoligaškog u trećeligaško društvo. Banci moraju dostaviti garanciju u iznosu od tri milijuna kuna kojom se jamči financijska stabilnost kluba u idućih pet godina.




Iza Paramounta stoji Punkaj Gupta, Indijac koji je studirao i diplomirao na London School of Economics, a bio je savjetnik Ujedinjenih naroda. Njegova kompanija bavi se istraživanjem i vađenjem nafte na afričkoj obali, pišu 24 sata.