Prijateljska utakmica

Blamaža Hajduka protiv drugoligaša, Diamantakos iz penala zabio za remi

P. N.

Boro Primorac/Foto PIXSELL

Boro Primorac/Foto PIXSELL

Iako je u pitanju bila samo prijateljska utakmica, bila je i blamaža Primorca i njegovih „hajduka“



SPLIT U drugoj pripremnoj prijateljskoj utakmici petoplasirani Hajduk odmjerio je snage sa petoplasiranom momčadi Druge lige Croatijom iz Zmijevaca. Bila je to neka vrsta generalne probe  pred početak drugog dijela prvenstva, bijeli u petak 22. siječnja gostuju na Šubićevcu gdje će se odigrati Dalmatinski derbi, čeka ih sraz sa Šibenikom.


HAJDUK – CROATIA (Z) 1:1

Igralište Poljud. Sudac: Marino Majstrović. Strijelac : 0:1 Mrkonjić (17′), 1:1 Diamantakos (54′ – 11 m)


Hajduk (prvo poluvrijeme): Kalinić, Jakoliš, Radić, Simić, Mujakić- Atanasov, Jurić, Caktaš, Gyurcso, Umut, Brnić.




Klupa: Ljubić, Posavec, Todorović, Vušković, Dimitrov, Čolina, Nejašmić, Jradi, Čuić, Jairo, Teklić, Diamantakos, Ljubičić.


Croatia: Tomić, Vrljičak, Šalinović, Dadić, A. Šuto, Joao Erick, Karoglan, Mat. Šuto, Todorić, Mrkonjić, Gudelj.


Klupa:  Jozak, Topić, Bešlić, Džaja, A. Ćapin, Begić, Šabić, Mar. Šuto, Mešanović, Soldić, Buble. Pierobon, F. Ćapin.

Trener Primorac, kojem je ovo najvjerojatnije bila posljednja utakmica na klupi, od prve minute na travnjak je poslao jedanaestoricu u kojoj je bio kapetan Mijo Caktaš. On je na izlaznim vratima Poljuda, čeka potvrdu inozemnog transfera, špekulira se da bi mogao karijeru nastaviti u nekom od prvoligaških klubova Turske ili pak da mi mogao otići u Kinu.


U prvom dijelu vidjeli smo jedan zgoditak i to u mreži domaćina, Mrkonjić je u 17. minuti ostao sam ispred Kalinića i sa nekih desetak metara poslao loptu u mrežu. Najbolju priliku za bijele propustio je Umut, koji je sa 4 – 5 metara promašio prazna vrata.


Domaćini su do poravnanja rezultata došli u 54. minuti golom Diamantakosa sa bijele točke nakon što je jedan igrač gostiju igrao rukom u svojem kaznenom prostoru. Iako je u pitanju bila samo prijateljska utakmica, bila je i blamaža Primorca i njegovih „hajduka“.