Englesko prvenstvo

Blamaža Crvenih vragova, Brentford ponizio Manchester United predvođen očajnim De Geom

Hina

David de Gea/Foto REUTERS

David de Gea/Foto REUTERS

Treći Brentford ima četiri boda, dok je United, koji je posljednji put izgubio prve dvije prvenstvene utakmice u sezoni prije točno 30 godina, na samom dnu



LONDON U posljedjoj utakmici subotnjeg programa 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Brentford je na svom terenu ponizio Manchester United svladavši ga sa 4:0 (4:0).


Momčad s Old Trafford imala je prvo poluvrijeme iz noćne more, katastrofalno je griješio njezin vratar David De Gea koji je izravni krivac za sva tri prva pogotka domaćih, na odmor se otišlo s nedostižnih 4-0 za domaće, a to je bio i konačni rezultat.


U 10. minuti Da Silva je pucao sa 20-ak metara, a njegov ne odviše jak prizemni udarac prošao je ispod De Gee i završio u mreži. Čak je i sam strijelac pogotka slijegao ramenima pokazujući kako mu nije jasno kako je lopta ušla u mrežu. Osam minuta potom De Gea je napravio još veću glupost, umjesto da ispuca loptu sa svog peterca on ju je dodao Eriksenu koji je bio pod pritiskom Jensena na vrhu svog kaznenog prostora. Jensen je oteo loptu Eriksenu i bez problema matirao indisponiranog De Geu. Španjolski vratar je svoje katastrofalno izdanje upotpunio u 31. minuti kada je loše procijenio jedan ubačaj iz kuta što je iskoristio Mee i glavom pogodio za 3-0. Posljendji pogodak Brentford je postigao iz protunapada nakon kronera Uniteda, a strijelac je bio Mbuemo u 35. minuti.




Treći Brentford ima četiri boda, dok je United, koji je posljednji put izgubio prve dvije prvenstvene utakmice u sezoni prije točno 30 godina, na samom dnu.