Prva HNL

Nenada Bjelicu u Puli je spasio “zaboravljeni” riječki napadač: “Iza Antonija je teško razdoblje, nadam se da će ponovo zabijati”

Portal Novi list

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Zato smo ga i doveli, da nam pomogne u našim nastojanjima - kazao je trener Osijeka



PULA Osijek se provukao u Puli, umalo od dobivene utakmice došao do – poraza. To je uostalom priznao i trener Nenad Bjelica.


Imali smo 2:0 na poluvremenu, doduše ne baš iz puno šansi, ali nismo ni Istri ništa dali na drugoj strani. Dosta je to mirno i suvereno izgledalo i onda, naravno, jedan primljeni gol to dosta poremeti u nastavku. U naše se redove tada uvukla određena nervoza i rekao bih da je Istra zasluženo došla do izjednačenja. Ovo na kraju je bila malo i lutrija što smo uspjeli zabiti za 3:2, no čestitam svojim igračima na velikoj borbi. Vidjeli ste da je i Dinamu ovdje bilo teško kao i nama, vjerujem da će i drugima biti još i teže.


Povratnik u osječke redove Antonio Mance je bio pravi jocker s klupe i odlično se snašao nakon proigravanja Mihaela Žapera, smjestivši loptu u mrežu vanjskim dijelom kopačke.




– Na svu sreću, zabio je. Iza Antonija je jedno teško razdoblje unatrag šest-sedam mjeseci, ali je nagrađen s golom. Zato smo ga i doveli, da nam pomogne u našim nastojanjima. Drago mi je zbog njega zato što je pošten dečko, daje svoj maksimum na terenu i zato vjerujem da će u budućnosti dobiti još svojih prilika i ponovno zabijati.


Ovo je bila priželjkivana uvertira uoči predstojećeg derbija s Dinamom.


– Sigurno da će biti ispunjen stadion, dolazi naš najuspješniji klub. Sigurno je da ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu, vjerujem da ćemo imati širi igrački kadar na dispoziciji, tako da ćemo se znati dobro suprotstaviti – rekao je Bjelica.