Danas odluka

Bjelica nakon debakla napušta klupu Osijeka? ‘Previše ja volim ovaj klub da bih mu bio teret’

P. N.

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Ako predsjednik misli da ne trebam biti trener, brzo ćemo se dogovoriti, rekao je Bjelica



Nenad Bjelica danas će odlučiti hoće li ostati trener Osijeka, nakon debakla u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv kazahstanskog predstavnika. Sve će ovisiti o današnjem razgovoru s predsjednikom kluba.


S dijela tribina Gradskog vrta već sinoć su se mogli čuti povici “Bjelice, odlazi”.


“Razumijem navijače i njihovo razočarenje. I ja sam. Svi smo razočarani jer smo željeli napraviti iskorak. Sjest ću i razgovarati s predsjednikom. Jer, previše volim ovaj klub da bih mu bio teret. Ako predsjednik misli da ne trebam biti trener, brzo ćemo se dogovoriti. Tu sam srcem i dušom. Griješim i donosim odluke. Nekada dobre, nekada loše. No, budite sigurni da su one u interesu kluba”, poručio je Nenad Bjelica, prenosi Germanijak.




Kaže da je trener najodgovorniji ukoliko je 15 ili 16 igrača u lošoj formi.


“Kada se ovako ispadne, trener je odgovoran. Prvo ću sebe preispitati pa analizirati. Kada oni iskusni s 200 ili 300 HNL utakmica kažu da su u grču, ja ne znam zašto. Samo zahtijevam borbu i da ostave srce na terenu. Nemaju nikakav imperativ. Pa zašto onda grč? Možda sam preveliki autoritet za njih pa imaju zbog mene? Razgovarat ćemo interno i vidjeti što je najbolje za klub”, dodao je.


Bjelica je rekao da su sat vremena imali sve pod kontrolom. Bez velikih šansi, ali uz puno poluprilika koje nisu iskoristili.


“Do njihovog gola utakmica je bila pod kontrolom. Onda se uvukla nervoza. Više nismo bili u stanju spojiti dva dodavanja. Drugi gol, još gore. Izgledali smo nervozno i bez šanse da reagiramo, ugrozimo protivnika koji se dobro branio. Na kraju zasluženo idu dalje i ja im čestitam na tome”, rekao je o utakmici.