Gradski vrt

Bjelica kaže da je Osijek dobio dva naivna gola: ‘Šteta, zaslužili smo preokret’

Hina

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Photo: Davor Javorovic/PIXSELLOtvorili smo utakmicu s možda s prevelikim respektom prema protivniku. Dobili smo dva dosta naivna gola, ali to je nogomet, kazao je trener Osijeka Nenad Bjelica nakon poraza od Basela (1-2) u drugom pretkolu Europske lige.


Nogometaši Osijeka treću sezonu uzastopce završavaju svoj europski put porazom u 2. pretkolu Europske lige. Prije dvije godine ispali su od Rangersa, lani od sofijskog CSKA, a ovoga puta od Basela.


Gosti su na poluvremenu vodili 2-0 golovima Arthura Cabrala (18) i Valentina Stockera (44), a Osijek je smanjio u 84. preko Ante Majstorovića.
“Vjerovali smo da je preokret moguć, ali nažalost nismo uspjeli izjednačiti. Premda smo to zaslužili,” kazao je Bjelica.


Istaknuo je kako je njegova momčad ušla u susret s prevelikim respektom.


“U prvom poluvremenu smo bili nervozni i u grču. Dobili smo dva dosta naivna gola, ali to je nogomet, treba učiti, pokušati igrati jednako svih 90 minuta. Ispred nas je puno posla, a sad se okrećemo prvenstvu i kupu, vjerujem da ćemo imati što pokazati”, dodao je.


Naglasio je kako agresivnost njegove momčadi u nastavku susreta bila puno bolja.


“U prvom poluvremenu kao da smo ih se bojali napasti, glava je bila puna respketa, dali smo im previše prostora da se razmašu. Htjeli smo biti agresivniji, htjeli smo osvajati prvu ili drugu loptu. Fizički smo bili dobri, ali očito smo u pripremi utakmice negdje pogriješili. U utakmicu smo ušli nekako ispumpano, to je mentalna blokada. U drugom poluvremenu sve što smo pokazali je bilo dovoljno barem za neodlučeni rezultat.”


Otkrio je što je kazao igračima u poluvremenu.


“Rekao sam da moramo biti agresivniji, da se barem potučemo s njima, u smisli agresivnosti. To je puno bolje bilo, da smo ranije zabili, možda bismo došli i do neriješenog rezultata, imali smo puno šansi za zgoditak”, naglasio je strateg Osijeka koji nije želio komentirati suđenje.