Simon Sluga

Bivši vratar Rijeke i aktualni reprezentativac o ždrijebu: “Na kraju će najviše ovisiti o Hrvatskoj, o tome kako ćemo se mi postaviti”

Mateo Sučić

Simon Sluga/Foto Arhiva NL

Simon Sluga/Foto Arhiva NL

Protiv Slovenije na Rujevici? Vidjet ćemo kakav će biti raspored i što će odlučiti nadležni. Ja bih prije svega volio da se igra pred navijačima, da se gledatelji vrate na tribine - rekao je SlugaRIJEKA Može li Hrvatska biti među 13 europskih predstavnika za idući Mundijal? Simon Sluga, bivši vratar Rijeke i uzdanica Zlatka Dalića, koja ove godine niže odlične obrane na vratima Luton Towna, uvjeren je da će Hrvatska sama krojiti svoj put u Katar.


– Skupina nije ni najlakša, ni najteža. S Rusijom će sigurno biti teške utakmice jer je riječ o kvalitetnoj reprezentaciji, a isto vrijedi i za Slovačku ili Sloveniju. Danas ako nisi sto posto spreman i fokusiran, možeš imati problema protiv bilo koga jer je nogomet danas jednostavno takav. Na kraju će najviše ovisiti o Hrvatskoj, o tome kako ćemo se mi postaviti, ali nema dileme da ćemo na svakoj utakmici ići na pobjedu. Hrvatska je branitelj titule viceprvaka svijeta, motiva neće nedostajati, a sve vrlo brzo kreće pa ćemo vidjeti kako će se podijeliti karte – kaže Simon Sluga, pričuvni vratar Hrvatske i prva zamjena za Dominika Livakovića.


Sluga je Svjetsko prvenstvo u Rusiji pratio u ulozi navijača, ali sada bi mogao dočekati reprizu onog infarktnog četvrtfinala protiv domaćina Mundijala od prije dvije godine.
– Ne volim unaprijed prognozirati da ćemo se boriti za prvo mjesto s ovom ili s onom reprezentacijom, uvijek se držim da mi moramo odraditi svoje, gledati sebe, a drugi neka se bore. Nadam se samo da ćemo biti zdravi, a onda će doći i ono što svi priželjkujemo.


Svojevrsni derbi ove kvalifikacijske skupine bit će utakmice protiv Slovenije. Što zbog činjenice da je riječ o susjedskom ogledu, što zbog Matjaža Keka u ulozi izbornika i brojnih igrača (Stojanović, Bohar, Jurčević, Čerin…) koji igraju u HNL-u.


– Protiv Slovenije na Rujevici? Vidjet ćemo kakav će biti raspored i što će odlučiti nadležni. Ja bih prije svega volio da se igra pred navijačima, da se gledatelji vrate na tribine. Sa Slovenijom će sigurno biti dobra utakmica, motivirajuća za obje strane jer smo susjedi, puno je i sadašnjih ili bivših suigrača koji se dobro poznaju, svaki će željeti pokazati da je bolji i kvalitetniji tako da će taj ogled biti svakako zanimljiv, ali takva će biti i cijela skupina.