Filip Bradarić

Bivši veznjak šampionske Rijeke: “Sretan sam što sam igrao protiv Messija, a Rakitić mi je dao dres i nekoliko savjeta”

P. N.

Šteta što nije Nolito zabio treći gol za pobjedu koja bi nam unijela dodatnu dozu samopouzdanja - rekao je veznjak Celte



VIGO Hrvatski reprezentativac Filip Bradarić jedna je od najvažnijih karika u redovima španjolskog prvoligaša Celte Vigo. U subotu je Celta, koja se bori za prvoligaški život. kod kuće uspjela remizirati s Barcelonom, susret je završio rezultatom 2:2. U samoj završnici domaćini su bili u prilici da osvoje sva tri boda, no napadač Nolito nije uspio iz blizine poslati loptu u mrežu iza leđa Ter Stegena:


– Utakmica je bila izuzetno važna kako za Barcelonu koja se s Real Madridom bori za titulu prvaka, isto tako ništa manje nije bila važna i za nas u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa – kazao nam je Bradarić koji je na travnjak ušao u 60. minuti dvoboja, te dalje nastavio:


– Šteta što nije Nolito zabio treći gol za pobjedu koja bi nam unijela dodatnu dozu samopouzdanja. Međutim, zadovoljni smo i jednim bodom posebice kada su na suprotnoj strani Messi i društvo.




Filip je prvi put u svojoj dosadašnjoj karijeri zaigrao protiv Lea Messija. Pobjedu hrvatske nogometne reprezenatcije na SP- u 2018. godine u Rusiji nad Argentinom odgledao je sa klupe za pričuve. Kakav je bio osjećaj igrati protiv ponajboljeg svjetskog igrača?


– Kada gledate Messija na televiziji imate osjeća kao da je čarobnjak, nezaustavljiv. Kada sam ušao u igru ne razmišljate previše o njemu jer za to nemate vremena. Nama je bilo jako bitno da pokušamo ostati neporaženi u čemu smo u konačnici i uspjeli. Bilo što kazati o Messiju je suvišno, mogu samo reći da sam sretan, što sam igrao protiv njega.


Vjerujemo da ste poslije susreta popričali s Ivanom Rakitićom?


– Naravno da smo popričali i razmjenili smo dresove. Raketa je krasan momak, dao mi je nekoliko korisnih savjeta ipak je on već godima u La Ligi. Njegovo iskustvo je ogromno, neprocjenjivo.


U posljednje tri utakmice od mogućih devet, Celta je osvojila sedam bodova.


– Igra se gotovo svaki četvrti, pet dan. Stoga trener Oscar Garcia dozira minutažu igračima. Nakon tromjesečne pauze nije lako ući u žrvanj kakav je La Liga. Za nas je posebice otežavajuća okolnost što se borimo za ostanak, to iziskuje dodatni napor kod svakog igrača. Zadovoljan sam statusom u klubu i momčadi.


U utorak Celtu čeka možda i najvažnija utakmica sezone gostovanje kod Mallorce. Šest kola prije kraja momčad Bradarića ima osam bodova viška od svojeg domaćina, momčadi čiji dres nosi Hrvat, napadač Ante Budimir.


– Dvoboj s Mallorcom je ključna utakmica u borbi za prvoligaški opstanak. Pratim igre Budimira, on im je najbolji strijelac i najvažniji igrač, trebati ćemo ga dobro pripaziti U igri je još 18 bodova strašno puno. Svaki bod je itekako važan, svjesni smo važnosti ogleda. Imamo dobru momčad, igramo dobro i imamo pravo nadati se pozitivnom rezultatu  – na kraju će Bradarić