Vedran Jugović

Bivši veznjak Bijelih vraća se u Rijeku u dresu Osječana: “Kada se istrči na travnjak, kreće se od nule”

Davor Petrović

Prince Ampem i Vedran Jugović/Foto PIXSELL

Prince Ampem i Vedran Jugović/Foto PIXSELL

Dobro smo radili, držimo i dalje poziciju ispred njih i ja vjerujem da će, uz odličan rad i dobru atmosferu koju imamo, tako ostati - rekao je Jugović



OSIJEK  Prije dva mjeseca Osijek je ušao u seriju loših rezultata, praćenu vrlo tankim golgeterskim učinkom ofenzivno orijentiranih igrača, te stoga nije ni čudno što je splasnuo optimizam među navijačima, koji sada strahuju za nastup u Konferencijskoj ligi iduće sezone. Iz svlačionice se, pak, emitiraju dobre vibracije, ali više nema odvažnih najava kvalitetnih rezultata kao u prvom dijelu sezone.


Jednostavno, čini se da igračima postalo savršeno jasno da nisu u poziciji koja dopušta takve stvari. U drugom dijelu sezone Osijek je zaronio prilično duboko i svi u klubu su svjesni da ih iz krize neće izvući pričanje za medije. Uostalom, zbog toga je za vrijeme dvotjedne stanke u prvenstvu udarna momčad otputovala na kraće pripreme u Mađarskoj.


– Imali smo odlične uvjete za rad. Proveli smo zajedno četiri dana, što uvijek dobro dođe za dodatno homogenizirati momčad. Zato smatram da je to bilo dobro iskorišteno vrijeme – poručuje Vedran Jugović uoči današnjeg gostovanja na Rujevici.




Svakome u Osijeku je jasno da je momčad takvog kalibra morala osvojiti više od sedam bodova iz devet utakmica u ovoj kalendarskoj godini. Međutim, kako se nižu loši rezultati, tako igrači djeluju sve rezerviranije, kao da ih nešto koči. Osim toga, Osijeku kronično nedostaje konkretniji učinak Mije Caktaša i Kristijana Lovrića, koji su prije nešto više od godinu dana dovedeni da budu prevaga u sučeljavanjima s ostalim klubovima velike četvorke hrvatskog nogometa.


Zapravo, u ovom trenutku samo Borimir Perković zna kako će izgledati udarna postava za Rujevicu. Trener Osijeka je na početku svog mjesec dana dugog mandata u vatru gurao mlade igrače, poput šesnaestogodišnjeg Filipa Živkovića i četiri godine starijeg Naila Omerovića, no na zadnjoj prvenstvenoj utakmici, protiv Šibenika, njih dvojica su bila na klupi za pričuve.


Zapravo, u ovom trenutku je sigurno da na Rujevici neće igrati Marin Leovac, zbog triju žutih kartona, te Petar Brlek koji se još uvijek oporavlja od ozljede. Sve ostalo je potpuno otvoreno.


– Svaka utakmica je priča za sebe. Rijeka je u boljem trenutku od nas, ali u derbijima, utakmicama dviju momčadi koje su godinama u vrhu hrvatskog nogometa, kreće se od nule kada se istrči na travnjak. Dobro smo radili, držimo i dalje poziciju ispred njih i ja vjerujem da će, uz odličan rad i dobru atmosferu koju imamo, tako ostati i nakon nedjelje – zaključuje Jugović.