Zoran Vulić

Bivši trener Rijeke i Hajduka uoči Jadranskog derbija: “Drmiću je dovoljan milimetar prostora da zabije…”

P. N.

Zoran Vulić/Foto Arhiva NL

Zoran Vulić/Foto Arhiva NL

Obrana Hajduka trebati će biti maksimalno koncentrirana od prvog sučevog zvižduka - tvrdi Vulić



SPLIT Jadranski derbi,  koji se u nedjelju igrana Rujevici, donosi mnogo poveznica kada su u pitanju igrači i treneri koji su igrali ili pak vodili jednu i drugu momčad. Jedan od njih je Zoran Vulić, trofejni trener Hajduka, koji je za svoje trenerske karijere kratko bio i na klupi Riječana. Doduše, Vulić nije vodio Rijeku u Jadranskom derbiju, ali je zato mnogo puta kao igrač i trener Hajduka bio dijelom te utakmice. Vulića uz derbije s Rijekom veže jedan zanimljiv podatak.


– Nikada nisam kao trener Hajduka izgubio od Rijeke, bilo da se igralo na Kantridi ili na Poljudu i to na 10 utakmica koliko sam vodio momčad u ogledima na Riječanima. Što se tiče nedjeljnog derbi Rijeka je samo papirnati favorit, a to će trebati dokazati na travnjaku. Isto treba istaknuti da trener Goran Tomić radi više nego dobar posao. Koliko i da li je uopće ova reprezentativna pauza poremetila nešto u njegovoj momčadi, jer bili su u uzletu, vidjeti ćemo u nedjelju.


Kakvog Hajduka očekujete?




– Teško je to u ovom trenutku kazati. Došao je novi trener Dambrauskas koji voli napadački nogomet. Trebalo bi Litavca pustiti da u miru radi. Znam iz osobnog iskustva da treneru Hajduka vrijeme nije saveznik. Neće imati mira. Te dvije stvari nisu spojive sa željama navijača.


Drmić ili Livaja?


– Drmić klasični napadač “kiler” kojeg samo zanima kako će poslati loptu u mrežu. Obrana Hajduka trebati će biti maksimalno koncentrirana od prvog sučevog zvižduka jer njemu je dovoljan milimetar da zabije. Livaja je drugi tip igrača, naravno da je on pravi napadač, strijelac, ali isto tako voli asistrirati suigraču za gol. Dakako da bi oni trebali biti u glavnim ulogama – zaključio je Vulić.