Zoran Vulić

Bivši trener Hajduka i Rijeke tvrdi da je domaćin u subotu na Poljudu veliku favorit: “Sve osim pobjede i titule bit će neuspjeh”

P. N.

Zoran Vulić iz vremena kada je vodio Rijeku/Foto Arhiva NL

Zoran Vulić iz vremena kada je vodio Rijeku/Foto Arhiva NL

Bijeli u ovom trenutku imaju najbolju momčad i najkvalitetniji igrački kadar - tvrdi aktualni trener grčkog drugoligaša Xantije



SPLIT Nakon trogodišnjeg trenerskog posta Zoran Vulić, jedan od trofejnih igrača i trenera Hajduka, ove zime preuzeo je momčad Xantije koja se trenutno nalazi na trećoj poziciji u Drugoj grčkoj ligi. Do preuzimanja grčkog drugoligaša, koji ima ambicije vratiti se u eltinu razred, igrači Xantije u posljednje četiri utakmice nisu zatresli mrežu. Već na Vulićevu debiju zabili su gol u srazu s Olympiakosom B. Pod njegovim vodstvo momčad je ostvarila dvije pobjede, a triput su odigrali bez pobjednika:


– Zadovoljan sam kako je momčad reagirala nakon mojeg dolaska. Čeka nas neizvjesna borba u nastojanjima da ostvarimo cilj, da se pokušamo izboriti plasman u prvu ligu – govori bivši trener Hajduka, ali i Rijeke. Upravo se dva njegova bivša kluba u subotu sastaju na Poljudu:


-Hajduk nije samo favorit u dvoboju sa Rijekom, uz dužno poštovanje spram momčadi s Rujevice, već je on najveći favorit za osvajanje titule prvaka. Mislim da od te spoznaje nitko na Poljudu ne treba bježati već svojim igrama i rezultatima to treba potvrditi. Bijeli u ovom trenutku imaju najbolju momčad i najkvalitetniji igrački kadar. Svaka čast Dinamu, Osijeku i Rijeci, ali sve osim osvajanja titule prvaka bio bi neuspjeh. Istina, neće to biti nimalo laka zadaća. Atmosfera, navijačka euforija koja vlada oko kluba, igrače koje su čelnici kluba dodatno doveli u zimskom prijelaznom roku samo su dokaz zajedništva koje vlada na Poljudu.




Dinamo, Osijek i Rijeka neće se tek tako predati?


– Naravno da neće, imaju i oni svoje ambicije i želje. Uostalom, tijekom zimske pauze su se i oni pojačali. Međutim, oni su dovodili igrače iz HNL-a dok je Hajduk doveo igrače iz inozemnih klubova.


Riječani su prvoj četvrtini prvenstva slavili na Poljudu?


– Ovo sada je jedan drugi, igrački novi, puno bolji i kvalitetniji Hajduk . Novi je i trener – Valdas Dambrauskas. Radi sjajan posao. Još nije izgubio otkako je preuzeo momčad – rekao je Vulić i otkrio zanimljiv podatak:


– Kao trener Hajduka deset puta susreo sam se s Rijekom i nisam niti jednu utakmicu izgubio!


Trener Rijeke Goran Tomić voli igrati napadački nogomet?


– Drago mi da se voli pokušava da njegova momčad postigne gol više od suparnika. To mi se jako sviđa. Rijeka ima odličnu momčad, uostalom imaju drugog strijelca lige Josipa Drmića, tu su još vratar Labrović, napadač Murić koji je jako neugodan. Vjerujem da će to biti jedna zanimljiva utakmica dakako da bi sve osim pobjede bio neuspjeh za Hajduka – zaključio je Vulić.