Novi angažman

Bivši sportski direktor Rijeke se oprostio od Cipra, odlazi u tvrtku u vlasništvu osporavnog srpskog tajkuna

Portal Novi list

Ivan Mance napustio je Pafost

Ivan Mance napustio je Pafost

Dragan Šolak vlasnik je londonske tvrtke Sport Republic koja je početkom siječnja kupila kontrolni paket dionica Southamptona



RIJEKA Ivan Mance više nije sportski direktor ciparskog Pafosa. Bivši sportski direktor dirljivo se oprostio od ciparskog prvoligaša.


– Želio bih vam svima zahvaliti na ljubavi i podršci koju ste pružali momčadi i meni osobno tijekom ove godine koju provodim s vama. Za moju obitelj ovo je bila jedna od najboljih godina u našem životu, i zato nije lako reći zbogom nevjerojatnom gradu Pafosu i svima vama. Život nas u nogometu je nepredvidiv pa ne možete često birati trenutke oproštaja i zato sam odlučio prihvatiti ponudu investitora Sport Republic da postanem dio njihove grupe u kojoj će me dodijeliti nekom od svojih novih projekata pomoći im da razviju nogometne klubove diljem svijeta. Moram također zahvaliti svim nevjerojatnim ljudima s kojima sam radio tijekom svog vremena u Pafos FC. Za one koji misle da su nogometni klub samo igrači, treneri i direktori su u krivu jer sam u FC Pafos imao čast raditi s velikim ljudima posvećenim našim bojama pa im se želim zahvaliti za svu pomoć koju nam pružaju da se osjećamo kao doma i pomaže nam da budemo uspješni. Ostat ću najveći fan Pafos FC-a i nastavit ću raditi s Henningom i skauting odjelom tijekom sljedećih tjedana kako bih im pomogao u ovom prijelaznom roku kako bi naš tim bio jači nego ikad. Zamolio bih vas da podržite ovaj nevjerojatan klub, našeg novog trenera i naše igrače u projektu kojim naši vlasnici g. Lomakin i g. Dubov nezaustavljivo guraju naprijed prema vrhu ciparskog nogometa sa svojom čistom ljubavlju prema gradu Pafos i nogometu. Hvala vam još jednom od sveg srca i želim vam mnogo sezona punih uspjeha, slave i trofeja – poručio je Mance na odlasku i najavio svoj novi poslovni izazov.


Sport Republic je tvrtka sa sjedištem u Londonu iza koje stoji Dragan Šolak, srpski tajkun, na ovim prostorima najpoznatiji kao vlasnik Nove TV i Sport kluba. Osim ulaganja u medije i telekomunikacije jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji i okolici odlučio se početkom ove godine uložiti novac u otkup kontrolnog paketa dionica engleskog premijerligaša Southamptona. Manceov angažman vjerojatno je usko povezan uz najnovija Šolakova poslovna ulaganja koja su izazvala veliki odjek u Srbiji. Kupnja kontrolnog paketa dionica premijerligaša Southamptona izazvala je u siječnju lavinu reakcija i to s najviših političkih vrhova u Srbiji:




“Ova akvizicija kristalno jasno pokazuje kakva smo bili oligarhija u prvoj deceniji 2000-ih dok su Srbiju vodili Šolakovi politički i poslovni partneri. Sve ovo napravljeno je novcem građana Srbije, zloupotrebom državnih resursa (Telekoma) i političke moći”, reagirala je tada premijerka Ana Brnabić.