Ivan Santini

Bivši povremeni hrvatski reprezentativac veliki dio karijere proveo u Belgiji: “Ne smije se igrati na bod”

Drago Bajković

Foto REUTERS

Foto REUTERS

. Treba biti oprezan i svjestan da je Belgija zadnjih deset godina u top tri reprezentacije svijeta - upozorava Santini



ZADAR Ivan Santini, zadarski nogometni internacionalac koji ima pet nastupa za Vatrene, velik dio svoje karijere proveo je u Belgiji.


– Hrvatska je u odličnoj formi na Svjetskom prvenstvu. Smatram da možemo pobijediti Belgiju jer smo slavili i protiv kvalitetnijih momčadi od njih. Treba biti oprezan i svjestan da je Belgija zadnjih deset godina u top tri reprezentacije svijeta. I to s razlogom. Lošija forma u zadnje dvije utakmice ne može izbrisati svu klasu koju imaju u svom kadru. Mi smo u dobroj formi još od Lige nacija, tako trebamo nastaviti igrati i vjerujem da uspjeh neće izostati.


Ivan Santini


Vatrenima je dovoljan i bod protiv Belgije za prolazak.




– Ne smije se igrati na bod, pogotovo s reprezentacijom kojoj igra samo pobjeda. Trebamo odigrati čvrsto, agresivno i kompaktno, dati sve od sebe i onda se ne bi trebali brinuti. Bitno je da smo kompaktni i kad napadamo i kad se branimo. Bit će jako dobra utakmica između nas i Belgijaca, uvjeren sam u to. Ulog je velik i s jedne i s druge strane, i iskreno se nadam da ćemo uspjeti slaviti u tom dvoboju. Uopće se ne smijemo obazirati na bilo kakve napise o odnosima u njihovoj svlačionici. Moramo isključivo biti koncentrirani na našu izvedbu.