Životna bitka

Bivši polaznik škole nogometa HNK Rijeke se bori za život u KBC-u, srušio se tijekom turnira u Gospiću

Dorotea Prpić

Marin Ćaćić

Marin Ćaćić

U klubu sa strepnjom iščekuju vijesti o stanju Marina Čačića koji će 1. siječnja navršiti 24 godine, vjeruju u njegovo ozdravljenje, a na službenoj stranici NK Nehaj objavljena je i emotivna podrška Uprave i igrača



SENJ Marin Čačić, 23-godišnji igrač trećeligaša Nehaja iz Senja, srušio se u nedjelju na Prvom malonogometnom turniru četiri grada Ličko-senjske županije u Gospiću. Čačić je igrao za ekipu Senja, ali na samom početku utakmice, nakon dvije, tri minute morao je izaći. Sjeo je na klupu, otežano je disao i nakon toga se srušio. Pružena mu je hitna medicinska pomoć, nakon čega je prevezen u bolnicu i nalazi se na liječenju u KBC-u Rijeka. Neslužbeno saznajemo da se radi o zatajenju srca i da je Čačićevo zdravstveno stanje vrlo ozbiljno.


Prije Nehaja je 23-godišnji Čačić, koji je porijeklom iz Ličkog Osika i sin je poznatog nogometnog djelatnika i dugogodišnjeg tajnika NS-a Ličko-senjske županije Stipe Čačića, prošao je školu nogometa HNK Rijeka, igrao je za talijansku Iserniju, Trnje i Jedinstvo iz Bihaća iz kojeg je ovog ljeta stigao u Nehaj. Mladi nogometaš redovito je radio sve potrebne preglede i bio je zdrav. U lipnju je primio prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa, a prošli mjesec je koronu i prebolio bez nekih izraženijih simptoma. Kako saznajemo od drugih igrača iz senjske ekipe, prije utakmice nije bilo nikakvih naznaka da se Čačić loše osjeća, štoviše, šalio se, bio je vedar, ni na što se nije žalio u zdravstvenom smislu. Upravo su mu suigrači pružili prvu pomoć i položili ga na bok do dolaska hitne službe. U klubu sa strepnjom iščekuju vijesti o stanju Marina Čačića koji će 1. siječnja navršiti 24 godine, vjeruju u njegovo ozdravljenje, a na službenoj stranici NK Nehaj objavljena je i emotivna podrška Uprave i igrača.


»Marine, Senj i tvoj Nehaj su uz tebe!!! Samo borbeno jer ti samo tako znaš!! Znamo dobro da kod tebe nema razlike između treninga i utakmice, ali ovu »utakmicu« dodaj gas i pobijedi!«.




Šokantna vijest o mladom igraču pogodila je ne samo Senj, već i Hrvatsku, a bezrezervnu podršku za ozdravljenje osim njegova kluba koji stoji na raspolaganju za svaku pomoć i poznanika iz Senja, daju mu i igrači iz drugih nogometnih klubova.