Vanderlei Luxemburgo

Bivši nogometni izbornik Brazila i aktualni trener Palmeirasa pozitivan na koronavirus

Hina

Vanderlei Luxemburgo i Roberto Carlos zajedno su surađivali u Realu/Foto REUTERS

Vanderlei Luxemburgo i Roberto Carlos zajedno su surađivali u Realu/Foto REUTERS

Već sam u karanteni kod kuće, ali kako sam bez simptoma, ne osjećam ništa, miran sam i bez bolova, a liječnici Palmeirasa prate moje stanje - izjavio je LuxemburgoSAO PAULO Bivši nogometni izbornik Brazila i aktualni trener Palmeirasa Vanderlei Luxemburgo (68) je u subotu na svom Instagram profilu objavio da je pozitivan na koronavirus, ali da je bez simptoma.


“TIjekom testiranja koje Palmeiras provodi redovito na svojim igračima i trenerskom stožeru, bio sam pozitin na Covid-19. Već sam u karanteni kod kuće, ali kako sam bez simptoma, ne osjećam ništa, miran sam i bez bolova, a liječnici Palmeirasa prate moje stanje”, izjavio je brazilski trener koji je Brazil vodio nakon svjetskog prvenstva 1998. do Olimpijskih igara u Sydneyu 2000.


Osim Luxemburga još je pet igrača Palmeiras i tri člana stožera bilo pozitivno na Covid-19, ali njihov identitet nije otkriven
Rezultat testiranja je bio poznat u petak i Luxemburgo je odmah obaviješten o tome. On je prošli tjedan imao operaciju uklanjanja žučnog mjehura, a četiri dana poslije vratio se u klub, no s momčadi je radio tek u petak.


Luxemburgo je jedan od najiskusnijih i najuglednijih brazilskih trenera i ovo mu je peti put da je na klupi Palmeirasa s kojim je osvojio prvenstvo Brazila 1993. i 1994. te državno prvenstvo Sao Paula 1993., 1994., 1996. i 2008.


On je vodio i Real Madrid (2005-2006.) te druge brazilske klubove poput Corinthiansa, Santosa, Cruzeira, Fluminensea, Flamenga, Vasco da Gama, Gremia i Atletico Mineira.