Isključen u Maksimiru

Bivši nogometaš Villarreala koji je prije deset godina doživio poraz protiv Dinama: “Ovo je ipak jedna nova priča”

Hina

Marcos Senna/Foto REUTERS

Marcos Senna/Foto REUTERS

Ako netko u tom španjolskom klubu ima iskustva s "modrima", onda je to 44-godišnji Marcos Senna, klupski direktor za odnose s institucijama...



MADRID U španjolskom nogometnom prvoligašu Villarrealu reprezentativnu će stanku iskoristiti kako bi proučili igru hrvatskog prvaka, zagrebačkog Dinama, svog protivnika u četvrtfinalu Europske lige. U Villarrealu smatraju kako je Dinamo zasluženo izbacio favorizirani Tottenham Hotspur u osmini finala prošli tjedan.


Ako netko u tom španjolskom klubu ima iskustva s “modrima”, onda je to 44-godišnji Marcos Senna, klupski direktor za odnose s institucijama. Taj bivši defenzivni veznjak bio je u momčadi Villarreala koju je Dinamo pobijedio 2011. godine u Maksimiru sa 2-0 u skupini Europske lige.


“Ja osobno imam iskustva s Dinamom, bio sam doživio poraz u Zagrebu”, rekao je Senna za televiziju Movistar.




Brazilac nosi loše uspomene na tu zagrebačku večer jer je bio isključen u 74. minuti nakon drugog žutog kartona.


“No, ovo je jedna nova priča“, istaknuo je Senna uoči novog okršaja na Maksimiru 8. travnja.


Senna, koji je nosio žuti dres Villarreala od 2002. do 2013. godine, pratio je u petak ždrijeb četvrtfinala kao predstavnik tog kluba.


“Nismo htjeli Granadu, a također niti Manchester United. U Dinamu su sigurno prilikom ždrijeba razmišljali kao i mi, da je potrebno izbjeći povijesne europske velikane poput Manchestera ili Arsenala. A to se i dogodilo. Naš međusobni dvoboj će stoga biti težak jer i jedni i drugi sada vidimo priliku za prolazak”, istaknuo je Senna.


Vila-real na lokalnom valencijanskom ili Villarreal na španjolskom jeziku grad je sa 51.000 stanovnika na jugoistoku Španjolske gdje u ponedjeljak očekuju vijesti o svom najboljem strijelcu Gerardu Morenu. Nakon što je u nedjelju ozlijedio desnu nogu u susretu s Cadizom otišao je u Madrid na reprezentativno okupljanje pa će ga ondje pregledati liječnici.


“Mi ne smijemo prestati misliti o Dinamu premda ćemo ići utakmicu po utakmicu”, napominje Senna.


Nakon nedjeljne pobjede od 2-1 kojom je zadržao sedmo mjesto u prvenstvu Villarreal će 3. travnja gostovati u Granadi pa pet dana kasnije istrčati u Maksimiru na travnjak gdje je Dinamo u četvrtak sa 3-0 slavio protiv Tottenhama nadoknadivši poraz od 0-2 iz prve utakmice osmine finala Europske lige.


“Dinamo je izbacio Tottenham, momčad koja je prije dvije sezone bila u finalu Lige prvaka. To eliminiranje Mourinhove ekipe nije bilo slučajno već izboreno dobrom igrom. Dinamo je sada u četvrtfinalu s istim uzbuđenjem i željom za novom pobjedom, baš kao i mi. Morat ćemo stoga uložiti maksimalni napor kako bi smo ušli u polufinale”, dodao je Senna.


Villarreal je dosad tri puta ulazio u polufinale Kupa UEFA, odnosno Europske lige, te je sva tri puta bio poražen. Godine 2004. izbacila ga je Valencia, 2011. je bio bolji Porto dok je 2016. slavio Liverpool.


“Mi naprosto moramo sada ući u polufinale”, naglasio je Senna, koji je uvjeren kako je Villarrealova prednost što se uzvrat igra na njihovom terenu. Godine 2011., tada u skupini, Villarreal je slavio s 3-0 na svom stadionu El Madrigal koji je 2017. preimenovan u Estadio de la Cerámica, odnosno Stadion keramike. Tamošnje područje povijesno je poznato po proizvodnji keramike pa je klub promjenom imena stadiona odlučio promovirati kraj i njegove proizvođače.


“Vjerujem da nam je plus što ćemo uzvrat s Dinamom igrati ondje jer ipak poznajemo svaki metar svog stadiona. Uvjeren sam da ništa neće biti riješeno nakon prve utakmice u Zagrebu nego da će pobjednik biti odlučen nakon 180 minuta. Mi se tijekom tog vremena ne smijemo niti na tren opustiti”, zaključio je Senna.