Prva HNL

Bivši napadači Rijeke režirali preokret Dinama protiv Lokomotive, Josip Drmić zabio na debiju u modrom

Davor Petrović

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Mateo Marić je dobio crveni karton zbog starta đonom u koljeno Stefana Ristovskog, u Dinamo je brojčanu prednost iskoristio u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je Luka Menalo zabio gol za pobjedu



ZAGREB Igrala se 4. minuta kada je Kevin Theophile-Catherine odigrao vrlo težak pas za Luku Ivanušeca, što su gosti iskoristili za brzi udar. Art Smakaj ozeo je loptu i odmah proigrao Sandra Kulenovića, koji je matirao Dominika Livakovića. Dinamo se još nije uspio oporaviti od šoka, a gosti su zabili drugi gol nakon kornera u 17 minuti. No, VAR soba je sucu Dariju Belu sugerirala da zaletavanje Arijana Ademija u Nikolu Soldu predstavlja prekršaj za Dinamo, a on je je pregledao snimku i poništio gol.


Lokose ta nategnuta odluka nije pokolebala. Tako su u 22. minuti po desnoj strani kombinirali Marko Vranjković i Ibrahim Alyu, koji je prizemnim udarcem pogodio suprotni kut, nakon što mu se lopta odbila od Ademija. Dva gola prednosti za goste podigla je nervozu u modrim redovima, a Bruno Petković je u 23. minuti kod građenja lopte pogodio Smakaja laktom u lice. Suci to nisu primijetili.


Minutu kasnije Ante Čačić je umjesto Petra Bočkaja na teren poslao Josipa Drmića, a taj potez mu se isplatio u rekordnom roku. Naime, u idućem napadu Dinama Dario Špikić je probio desnu stranu i uputio pas u srce šesnaesterca, gdje je Drmić uputio udarac. Lopta je pogodila Jona Marsinaja, promijenila smjer i završila u mreži. Tu je Lokomotiva ostala u šoku, a Dinamo je pojačao pritisak. Tako je u 34. Ivanušec probio desni bok i uposlio Drmića, koji je lukavim udarcem iz blizine savladao Krševana Santinija za brzopotezno izjednačenje.




Lokomotiva se pribrala u nastavku i uspješno je parirala uglednom suparniku, koji svoju priliku dočekao tek u 71. minuti, kada je Santini obranio lukav udarac Roberta Ljubičića. Nešto kasnije Mateo Marić je dobio crveni karton zbog starta đonom u koljeno Stefana Ristovskog, u Dinamo je brojčanu prednost iskoristio u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je Luka Menalo zabio gol za pobjedu.


Dinamo – Lokomotiva 3:2

Stadion Maksimir. Gledatelja: 4.320. Sudac: Dario Bel (Osijek) 5,5. Strijelci: 0:1 Kulenović (4′), 0:2 Aliyu (22′), 1:2 Mersinaj (25′-autogol), 2:2 Drmić (34′), 3:2 Menalo (90’+1′). Žuti karton: Ivanušec (Dinamo), Cokaj, Smakaj, Pivarić (Lokomotiva). Crveni karton: Marić (77′).


DINAMO: Livaković 6 – Ristovski 6 (79′ Moharrami -), Theophile 5, J. Šutalo 6,5, Bočkaj 5 (24′ Drmić 7,5) – Ademi 6, Ljubičić 6,5 – Špikić 6,5 (79′ Menalo 6,5), Ivanušec 6,5, Oršić 6 (58′ Mišić 6) – Petković 6.


LOKOMOTIVA: Santini 6,5 – Vranjković 6,5, Mersinaj 6, Soldo 6, Milićević 6,5 – Smakaj 6 (46′ Bubanja 6), Cokaj 6,5, Marić 6 – Aliyu 6,5, Kulenović 6,5, Pivarić 6.