Ivan Krstanović

Bivši napadač Rijeke u nedjelju će predvoditi “kozmetičare”: “Meni je svaki dolazak na Rujevicu poseban”

Davor Petrović

Ivan Krstanović/Foto PIXSELL

Ivan Krstanović/Foto PIXSELL

Osobno smatram da bi za nas bod bio odličan ulov. Rijeka ima dosta dobru momčad, iako ovu sezonu nije otvorila u skladu s očekivanjima - kaže Krstanović, jedan od petorice igrača koji su postigli preko sto golova u SuperSport HNL-u



ZAGREB Nedjeljno sučeljavanje Rijeke i Slaven Belupa moglo bi donijeti 315. nastup Ivana Krstanovića na prvoligaškim travnjacima u Hrvatskoj. Jedan od petorice igrača koji su postigli preko sto golova u SuperSport HNL-u 3. siječnja iduće godine proslavit će 40. rođendan, ali još uvijek nije siguran kada će objesiti kopačke o klin.


– Volim igrati nogomet i stvarno se odlično osjećam. Već mjesec dana treniram s ostatkom momčadi i fizički sam odlično. Ništa me ne boli i spreman sam za utakmice – kaže Krstanović.


Ipak, jeste li ikada razmišljali o kraju karijere?


– Mislim da ću odraditi još ovu sezonu, ali… Vidjet ćemo, nikad se ne zna. Nikada nisam razmišljao o kraju karijere jer sam se dobro osjećao na terenu. Treneri koji su me trenirali mogu potvrditi da sam u svakom klubu bio jedan od spremnijih igrača. Osim toga, nikada nisam imao problema s težim ozljedama. Uvijek sam uživao u nogometu i dobro sam se osjećao ne terenu. Kažem, vidjet ćemo, možda to bude ove sezone.


Jeste li si zadali neki golgeterski cilj?




– Nikada to nisam radio. Bilo bi mi drago prestići Igora Cvitanovića na vječnoj listi strijelaca naše lige. On je trenutno na 126 golova, a ja na 118. Nadam se da ću ga stići, ali time se ne opterećujem. Samo znam da ću nastojati iskoristiti svaku priliku koju mi trener pruži. Uvijek dajem sve od sebe na terenu, a tijekom sezone ćemo vidjeti hoću li uspjeti prestići Cvitanovića.


Kompliment


Nakon utakmice s Rijekom (2:2) u predzadnjem kolu prošle sezone vaš trener Zoran Zekić je istaknuo da ste igrali na razini Lige prvaka, uz dodatak da bi se mlađi igrači morali ugledati na vas. Koliko vam je to značilo?


– Dao mi je veliki kompliment. Tu utakmicu sam stvarno dobro odigrao i postigao sam dva gola. Što se tiče fizičke pripremljenosti i trkačkog dijela, tu nemam nikakvih problema. Stvarno nisam osjetio da sam naglo pao, kao što bude kod nekih igrača u kasnim tridesetima. Dobro se osjećam i mogu igrati, samo neka me zaobiđu ozljede.


Koji je vaš recept za nogometnu dugovječnost?


– Prije svakog treninga i utakmice radim vježbe prevencije i pazim na svoje tijelo. Vodim računa o tome što jedem, ali ponekad se znam opustiti. No, recimo da je to uglavnom hrana koja se preporučuje aktivnim sportašima. Mislim da je tu ipak ključna genetika.


Sada je pred Slaven Belupom gostovanje kod Rijeke. Kakve emocije kod vas budi dolazak na Rujevicu?


– U Rijeci sam igrao godinu i pol dana i tamo sam stvarno doživio lijepe trenutke. Svaki put kada gostujemo na Rujevici, osjećam se kao da dolazim u svoju kuću. Navijači me vole i uvijek me pozdrave, iako nosim dres drugoga kluba. Na tome im samo mogu od srca zahvaliti. Nikada se nisam štedio na terenu, uvijek sam davao sve od sebe i navijači su to prepoznali. Meni je svaki dolazak na Rujevicu poseban.


Kvaliteta


Kakav rezultat bi vas zadovoljio u nedjelju?


– Kada igram, uvijek želim pobijediti, ali osobno smatram da bi za nas bod bio odličan ulov, iako će možda trener ili netko drugi iz kluba reći drugačije. Recimo da bi bilo idealno da ostanemo neporaženi na Rujevici. Rijeka ima dosta dobru momčad, iako ovu sezonu nije otvorila u skladu s očekivanjima. Tamo ima puno novih igrača i sigurno je da treba proći neko vrijeme dok sve sjedne na svoje mjesto. Gledam sve naše klubove, a pogotovo Rijeku. Možda se netko neće složiti, ali mislim da ne bi bilo nerealno da je Rijeka prošla Djurgarden. Po meni, tu su odlučivale nijanse. Rijeka je pomlađena i nedostaje joj iskustvo u takvim utakmicama, ali ti mladi dečki su pokazali da imaju kvalitetu.


Rijeka je doživjela dosta promjena u igračkom kadru, a Slaven Belupo izgleda bolje nego u ovo doba prošle sezone. Je li to plus za vašu momčad?


– Sigurno je da imamo kvalitetan igrački kadar za našu ligu. Vjerujem da ćemo se dizati sa svakom novom utakmicom, a na kraju prvenstva ćemo vidjeti koliko vrijedimo. U dosadašnja četiri kola smo osvojili pet bodova i igrali smo sasvim solidno. Realno gledajući, podbacili smo jedino protiv Dinama u Koprivnici. Pobijedili smo Varaždin u gostima i osvojili smo po bod kod Osijeka u gostima i sa Šibenikom doma. Mislim da smo u Gradskom vrtu bili vrlo blizu pobjede. Međutim, da nam je netko prije te utakmice ponudio bod, sigurno bismo ga prihvatili. Vjerujem da ove sezone možemo biti peti ili šesti na kraju prvenstva. Nitko od nas ne želi još jednom prolaziti borbu za ostanak u ligi. Dinamo nam je dao pet komada, ali mislim da je važna stvar i to što nam Varaždin, Osijek i Šibenik nisu zabili gol. Zbog toga sam uvjeren da samo možemo biti još bolji.