Antonio Mirko Čolak

Bivši napadač Rijeke nakon prvijenca u dresu PAOK-a: “Ovim sam golom skinuo teret od sto kila”

Mateo Sučić

Antonio Mirko Čolak/Foto PAOK

Antonio Mirko Čolak/Foto PAOK

Sjajan je to osjećaj, zahvalan sam suigračima što su mi dali priliku da izvedem jedanaesterac – kaže Čolak



RIJEKA Antonio Mirko Čolak dočekao je prvijenac u dresu PAOK-a i pronašao najbolji način za predstaviti se novom treneru Pablu Garciji. Abel Ferreira, koji ga je silno želio u PAOK-u, otišao je nakon remija s Granadom prihvativši ponudu Palmeirasa, a nekadašnji veznjak Milana (5 nastupa), Real Madrida (22 nastupa) i reprezentacije Urugvaja (66 nastupa) dobio klupu kluba u kojem je ostavio najveći trag tijekom igračke karijere (109 nastupa) i zbog svoje »vruće krvi« bio miljenik navijača. Garcia je posljednje četiri godine radio s mlađim uzrastima, a sada dočekao priliku na klupi prve momčadi.


Čolak je u svom šestom nastupu za PAOK bio strijelac iz jedanaesterca u gostujućoj pobjedi (3:1) kod Panetolikosa, a već je proslava jasno sugerirala koliko mu je značilo.


– Napokon! – poručio je Čolak putem društvenih mreža pa za klupsku televiziju podijelio svoje osjećaje.




– Ovim sam pogotkom skinuo teret težak sto kila. Sjajan je osjećaj biti strijelac u pobjedi, zahvalan sam suigračima što su mi dali priliku da izvedem taj jedanaesterac i što smo svi zajedno došli do ova tri boda.


Pogodak će nedvojbeno biti velika injekcija samopouzdanja za napadača koji, pokazao je to u Rijeci, živi za gol i od golova.


– Prvi je pogodak uvijek najteži, a nadam se da sam ovime počeo svoju golgetersku priču s PAOK-om na način na koji sam želio i da će poslije ovoga uslijediti još puno pogodaka. Dat ću najbolje od sebe za suigrače i za PAOK.
Čolaku se puno stvari izdogađalo u posljednjih nekoliko mjeseci, od prelaska u novu sredinu, faze prilagodbe, sada i promjene trenera i načina igre.


– Sve se dogodilo brzo, ali u nogometu je uvijek tako. Sreća je što na travnjaku svi govorimo istim jezikom, pa je prilagodba lakša. Sada igram u nešto drugačijoj formaciji nego ranije, ali puno radim na tome da što bolje pohvatam konce igre. Mislim da u budućnosti možemo biti uspješni.


Rekao je na kraju Čolak i svoje mišljenje o treneru Pablu Garciji.


– Traži energiju na travnjaku, da u svakom trenutku pružamo svoj maksimum za klub. To smo u ovoj zadnjoj utakmici napravili i radujem se zajedničkom radu. Nadam se da ćemo u budućnosti biti uspješni zajedno – zaključio je Antonio Mirko Čolak.