S. Belupo vs. Rijeka

Bivši napadač Bijelih i aktualni trener Koprivničanaca: “Očekujem dobru partiju protiv Rijeke i da pokažemo da smo momčad”

Davor Petrović

Zoran Zekić/Foto PIXSELL

Zoran Zekić/Foto PIXSELL

Ne bih volio da to ode u nekom smjeru i da nemamo motivaciju kakva bi trebala biti jer mislim da to u sportu ne postoji - kaže Zoran Zekić



ZAGREB Za razliku od ovoga doba prošle godine, kada je Slaven Belupo vodio grčevitu borbu za očuvanje prvoligaškog statusa do zadnje minute prvenstva, danas nogometna Koprivnica očekuje dolazak Rijeke u rasterećenom izdanju. To, pak, znači da će Zoran Zekić u prvi plan opet gurnuti mlade igrače, kako bi stjecali neophodno iskustvo.


– Nadam se da će oni uživati u tome pa neka neki pojedinac iskaže svoje kvalitete. Očekujem i dobru partiju s naše strane, da pokažemo da smo momčad. Ne bih volio da to ode u nekom smjeru i da nemamo motivaciju kakva bi trebala biti jer mislim da to u sportu ne postoji – kaže trener Slaven Belupa.


Kako to obično biva, u skladu s Murphyjevim zakonom, Zekiću su na raspolaganju svi igrači, osim ozlijeđenog Mihaila Kajmakova i Tomislava Božića koji ima žute kartone. Da situacija zahtijeva punu mobilizaciju podravskog prvoligaša, vjerojatno bi sve bilo drukčije. Doduše, i ovdje postoji komponenta koja utakmici daje dodatni naboj za domaću momčad.




Naime, Slaven Belupo je ove sezone pobjeđivao sve članove velike četvorke, osim Rijeke, koja mu je nanijela tri poraza. Iako se ovdje radi isključivo o nekakvom pitanju prestiža, Zekić u tome traži dodatni motivacijski čimbenik za svoju momčad.


– Mislim da nam je Rijeka ove sezone jedini dužnik. Vodio sam tri utakmice protiv njih i sve tri smo izgubili, premda smo u većem dijelu svake bili bolja momčad. Sada će u našim redovima biti dosta mlađih igrača i nadam se da ćemo biti poletni – objašnjava Zekić.


Koprivnički šef struke ističe da mu je žao što u Koprivnici neće biti Josipa Drmića.


– On je jedan od igrača koji rade razliku, a takvih je malo u nogometu. Prelomio je našu prvu utakmicu, prelomio je i drugu. Pa i treću, ha, ha… Za našeg Filipa Hlevnjaka Drmić bi bio pravi test na stoperskoj poziciji. Igrači njegovog kalibra puno koštaju i mi ih možemo samo sanjati – dodaje trener Slaven Belupa.


Njegova momčad i ovaj put će vrlo vjerojatno imati bučnu podršku, u obliku jednog navijača s bubnjem u rukama, koji se na tribinama pojavio prije nekoliko kola.


– Neću ga braniti jer je i mene malo boljela glava od toga. Da oko njega ima deset, petnaest ljudi, da malo viču, vjerojatni ni on ne bi bio toliko glasan. No, to je povijesni raritet. Od 1997. godine, kada je ulazio u Prvu ligu, Slaven Belupo nije bio dominantan na gostujućoj tribini. Neka bubnja čovjek – zaključuje Zekić.