Rijeka vs. Lokomotiva

Bivši napadač Rijeke dolazi na Rujevicu u dresu “Lokosa”: “Sumnjam da se Rijeci može ponoviti loša partija iz Maksimira”

Davor Petrović

Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Sandro Kulenović/Foto PIXSELL

Ići ćemo na pobjedu, premda je to dosta hrabro za reći kada se ide na gostovanje kod Rijeke - kaže Sandro Kulenović



ZAGREB Uoči današnjeg gostovanja kod Rijeke Sandro Kulenović će istaknuti da mu taj dvoboj donosi pregršt emocija i sretnih sjećanja.


– Za mene je ovo posebna utakmica jer sam na Rujevici proveo najljepših godinu dana dosadašnjeg dijela karijere. U Rijeci sam stvarno uživao u svakom trenutku. Od tamo nosim puno lijepih uspomena na suigrače, ljude iz kluba, navijače… Tih godinu dana u Rijeci za mene je bila nešto posebno – objašnjava Kulenović, koji ove sezone igra za Lokomotivu kao posuđeni igrač Dinama.


Vaš sadašnji klub također ima lijepe uspomene na Rujevicu u ovom prvenstvu. Vjerujete li da i ove subote Lokomotiva može iznenaditi Rijeku?


– Ta naša pobjeda bila je potpuno zaslužena. Zadnju utakmicu na Rujevici odigrali smo odlično i mogli smo zabiti još nekoliko golova. Međutim, Rijeka je sada puno opasnija nego tada jer izlazi iz derbija u kojem nije pokazala svoje najbolje lice. Zbog toga sam uvjeren da će sada biti maksimalno motivirani i koncentrirani. Osim toga, Rijeka je na Rujevici uvijek favorit, čak i kada tamo dolazi Dinamo. Svi smo svjesni da je pred nama iznimno teška utakmica puna iskušenja. Međutim, nama ta pobjeda iz prvog dijela sezone daje dodatno samopouzdanje.


Nemoć


Kakav je dojam Rijeka ostavila na vas u tom derbiju?




– Stvarno su izgledali nemoćno na Maksimiru, rekao bih da su kod Dinama možda odigrali i svoju najlošiju utakmicu u ovoj sezoni. Međutim, sumnjam da se Rijeci takva utakmica može ponoviti, barem ne u skorije vrijeme. Osim toga, Dinamo je ipak još uvijek najjači u Hrvatskoj i sigurno je najveći favorit za osvajanje naslova prvaka. Ne smijemo zaboraviti da je Rijeka u prvom dijelu sezone igrala najatraktivniji i najefikasniji nogomet u našoj ligi i pokazala je koliko može biti neugodan i opasan suparnik.


Rezultati u ovoj sezoni sugeriraju da Lokomotiva puno bolje igra s jakim suparnicima nego s onima koji se nalaze u donjem dijelu ljestvice. Zbog čega je to tako?


– Točno je da smo ove sezone najviše pokazivali s najboljim klubovima u ligi. Na primjer, sada smo imali dosta problema s Hrvatskim dragovoljcem jer se od nas očekivala pobjeda. S klubovima velike četvorke uvijek smo rasterećeni i igramo dobar nogomet. Na tim utakmicama praktički nemamo što za izgubiti jer nam nitko neće zamjeriti ako ne osvojimo bodove.


Prava tvrđava


Kakav gard Lokomotive se onda može očekivati na Rujevici?


– Ići ćemo na pobjedu, premda je to dosta hrabro za reći kada se ide na gostovanje kod Rijeke. Igrao sam godinu dana tamo i iz prve ruke znam da je Rujevica prava tvrđava. Doduše, ove sezone Rijeka je neočekivano prosula neke bodove na svom terenu. U svakom slučaju, za nas bi bio uspjeh ako s Rujevice odemo neporaženi. Naravno, prvi cilj je pobjeda.



Standings provided by SofaScore LiveScore