Toni Datković

Bivši junior Rijeke se nakon osvajanja titule u Drugoj španjolskoj ligi vraća u redove Lokomotive

Hina

Toni Datković/Foto PIXSELL

Toni Datković/Foto PIXSELL

Datković će se s Lokomotivom boriti za Ligu prvaka, ali ima i dobre ponude iz drugih liga pa možda ode tijekom prijelaznog roka - rekao je igračev zastupnik



MADRID Hrvatski nogometni branič Toni Datković, koji je s Huescom osvojio drugu španjolsku ligu, u petak će se vratiti u zagrebačku Lokomotivu na pripreme uoči kvalifikacija za Ligu prvaka.


Hrvatski nogometni branič Toni Datković, koji je s Huescom osvojio drugu španjolsku ligu, u petak će se vratiti u zagrebačku Lokomotivu na pripreme uoči kvalifikacija za Ligu prvaka.


Huesca, gdje je Datković bio na jednogodišnjoj posudbi, imala je mogućnost otkupa njegovog ugovora od Lokomotive no španjolski klub je ponudio premali iznos pa će se 26-godišnji stoper priključiti pripremama u Zagrebu.




Huesca je nudila smiješne cifre, kao da kupuju igrača iz pete španjolske lige, a ne igrača koji im je pomogao da uđu u Primeru. Bila je to strahota od ponude koja apsolutno nije zanimala  Lokomotivu, a i njemu su nudili preslab ugovor. Podcijenili su Lokomotivu, igrača, i hrvatsku ligu“, kaže zastupnik Andy Bara uključen u pregovore.


„Datković će se s Lokomotivom boriti za Ligu prvaka, ali ima i dobre ponude iz drugih liga pa možda ode tijekom prijelaznog roka“, dodaje.


Zasad ima ponude jednog belgijskog prvoligaša, talijanskih drugoligaša, a interes je iskazao i jedan španjolski drugoligaš.


Datkoviću ugovor s Lokomotivom istječe za godinu dana, 30. lipnja 2021. godine. Njegova tržišna cijena kreće se oko 550.000 eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.


Datković je igrao i za Novalju, Rijeku, Pomorac, te slovenske klubove Zavrč i Koper prije nego je obukao dres Lokomotive. Ima jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske