Nezgodna skupina

Bivši izbornik Vatrenih o skupini kvalifikacija za SP: “Rusija će biti najveći suparnik, a Kek jako dobro poznaje Hrvatsku”

Davor Petrović

Foto NL arhiva

Foto NL arhiva

Po meni, Rusija će nam biti najveći suparnik u borbi za prvo mjesto, iako je u ždrijeb ušla iz treće jakosne skupine. Zatim, tu je Slovenija, koja u zadnje vrijeme raste i ima vrlo kvalitetnog izbornika - smatra Igor Štimac



Bivši izbornik Vatrenih Igor Štimac smatra kako će Hrvatskoj biti nezgodno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022., a Ruse vidi kao najveću prijetnju.


– Izvučeni smo u neatraktivnu, ali vrlo nezgodnu skupinu. Po meni, Rusija će nam biti najveći suparnik u borbi za prvo mjesto, iako je u ždrijeb ušla iz treće jakosne skupine. Zatim, tu je Slovenija, koja u zadnje vrijeme raste i ima vrlo kvalitetnog izbornika.


Osim toga, Matjaž Kek jako dobro poznaje hrvatski nogomet i, samim time, našu reprezentaciju. Rekao bih da je Slovačka podjednaka Sloveniji. To je jedna tehnički potkovana i vrlo disciplinirana reprezentacija, koja može svakoga iznenaditi, ako ima svoj dan. Ciprani se u zadnjih nekoliko godina dižu na klupskom planu, a to se manifestira i na reprezentaciju.




Naravno, oni nisu nogometna sila, ali moramo ih shvatiti vrlo ozbiljno, inače bi moglo biti problema. Što se Malte tiče, to više nije ona reprezentacija na kojoj se popravlja gol razlika. Maltežani i dalje igraju onaj dosadni bunker, a sada imaju dobre kontre i solidni su u prekidima pred golom suparnika. Kao viceprvak svijeta, Hrvatska je favorit skupine, ali nikoga ne smijemo podcijeniti.