Novi neuspjeh

Bivši izbornik Čilea i Argentine izdržao samo pet mjeseci na klupi Flamenga, dobio je otkaz nakon poraza u finalu Kupa

Hina

Jorge Sampaoli/Foto REUTERS

Jorge Sampaoli/Foto REUTERS

Klub iz Rio de Janeira sada želi angažirati Titea, bivšeg brazilskog izbornika



RIO DE JANEIRO Brazilski Flamengo objavio je u četvrtak da raskida suradnju s argentinskim trenerom Jorgeom Sampaolijem nakon samo pet mjeseci, a razlog je neuspjeh u finalu brazilskog Kupa protiv Sao Paula (0-1, 1-1).


“Trener Jorge Sampaoli i njegov stožer više neće voditi tim crveno-crnih”, objavio je klub ‘Carioca’ na svom X računu, poželjevši argentinskom tehničaru “sreću” u nastavku karijere.


Kako je Sampaoli sklopio s Flamengom ugovor do kraja 2024., klub bi mu sada trebao platiti 1,8 milijuna eura odštete, pišu lokalni mediji.




Prema istim izvorima, klub iz Rio de Janeira sada želi angažirati Titea, bivšeg brazilskog izbornika.


Prije poraza u finalu brazilskog kupa, klub iz Rija ispao je u kolovozu u osmini finala Copa Libertadores od paragvajske Olimpie, a trenutno zauzima tek sedmo mjesto u prvenstvu sa 11 bodova zaostatka za vodećim Botafogom.


Jorge Sampaoli je angažiran u travnju, nedugo nakon otkaza u Sevilli, gdje je također izdržao samo pet mjeseci.


Bivši izbornik Čilea (2012.-2016.) i Argentine (2017.-2018.), već je vodio brazilske momčadi – Santos FC, od prosinca 2018. do prosinca 2019., zatim Atletico Mineiro, od ožujka 2020. do veljače 2021., prije nego je preuzeo Olympique iz Marseilla u sezoni 2021.-2022.