FIlip Dangubić

Bivši igrač Rijeke zabio u pretkolu Lige prvaka: ‘Za pogodak je trebalo i malo sreće, ali osjećaj je dobar’

Mateo Sučić

Foto NK Celje

Foto NK Celje

Drago mi je što sam ušao, uspio zabiti i malo osjetio Ligu prvaka, kaže igrač koji je u 93. minuti zamijenio Darija Vizingera, još jednog bivšeg igrača Rijeke, također strijelca u toj utakmici



Samo dvije minute bile su dovoljne Filipu Dangubiću za povratnički prvijenac u dresu Celja i prvi pogodak u karijeri u utakmici s predznakom Lige prvaka. Reakcija je bila prava napadačka, Dangubić je prvi natrčao na odbijenu loptu poslije slobodnog udarca i iz drugog pokušaja potvrdio pobjedu Celja (3:0) protiv Dundalka. A u igru je ušao samo nekoliko trenutaka ranije, umjesto Darija Vizingera, koji je Celju otvorio vrata drugog pretkola.


Velikog slavlja na povratku iz Mađarske gdje se igrala utakmica, budući da Irska nije stavila Sloveniju na »zelenu listu«, prošao je s mislima na drugo pretkolo i utakmicu protiv norveškog Moldea koja europsku jesen za aktualnog prvaka Slovenije može učiniti itekako zanimljivom.


– Trebalo je i malo sreće da se nađem u toj situaciji za pogodak u tako kratkom vremenu, ali drago mi je što sam ušao, uspio zabiti i malo osjetio Ligu prvaka, dobar je osjećaj. Momčad je stvarno dobra, nije lako izboriti se za mjesto u početnoj postavi, ali siguran sam da ću s vremenom uspjeti i u tome – kaže Filip Dangubić, koji je u 93. minuti zamijenio Darija Vizingera, još jednog bivšeg igrača Rijeke, također strijelca u toj utakmici.


Povratak




Baš je Vizinger nedavno isticao da Celje igra napadački nogomet u kojem ofenzivna četvorka često mijenja mjesta što je način igre koji bi Dangubiću trebao odgovarati, samim time ni pogodak Dundalku ne bi trebao ostati usamljen.


– Meni odgovara što u Celju ima dosta slobode u tom napadačkom dijelu, a uz to, i svaki igrač ima kvalitetu. Celje igra napadački i efikasan nogomet, puno toga polaže na ofenzivnu četvorku i meni takav način igre odgovara.


Možda već protiv Moldea u drugom pretkolu Lige prvaka s većom minutažom dođe i nova prilika za golgeterski učinak.


– Nismo ih još puno analizirali, vidjeli smo samo da su pobijedili KuPS 5:0. Znali smo da su dobra momčad, čine se kao puno teži suparnik od Dundalka, ali u jednoj utakmici ništa nije nemoguće. I mi smo kvalitetni, vjerujem da ćemo to još više i pokazati budući da je mnogim našim igračima ovo bio prvi europski nastup.


Dangubić se vratio u Celje nakon što je prošlu polusezonu odradio u dresu rumunjske Chindije.


– Otkud povratak u Celje? Ostvario sam kontakt s ljudima iz kluba, interes je bio obostran i sve smo dogovorili za nekoliko dana. Trener Dušak Kosić je vodio momčad i kada sam prije tri godine bio u Celju, poznaje me kao igrača i to mi je svakako olakšalo dolazak i prilagodbu.


Sazrijevanje


Svoju prvu sezonu u Celju Dangubić je završio s osam golova u 20 nastupa i po svemu sudeći ostao u dobrom sjećanju čelnicima kluba kada su ga pozvali da im pomogne u pokušaju da naprave što bolji rezultat u europskim kvalifikacijama.


– Te 2017. godine sam imao dosta dobru polusezonu u Celju, nakon toga sam se vratio u Rijeku, ali vjerujem da sam im ostao u dobrom sjećanju i ostavio trag pa da računaju na mene za budućnost.


U Rijeci se nije naigrao, ali je zato između dvije epizode u Celju igrački sazrio i skupio iskustvo koje bi mu moglo itekako pomoći u daljnjoj karijeri.


– Nakon Celja, polusezonu sam odradio u Rijeci, ali nisam igrao, kasnije sam otišao u Slovačku gdje sam u godinu i pol igrao za Trnavu i Senicu, nakon toga sam se iskušao i u rumunjskoj Chindiji. Tamo je klub imao tešku situaciju, borba za ostanak nije bila laka jer su se redali negativni rezultati i drago mi je što su se spasili kroz dodatne kvalifikacije. Sada sam sretan što sam u Celju, početak je obećavajući pa neka se tako i nastavi – zaključio je Filip Dangubić.