Nikica Jelavić

Bivši hrvatski reprezentativac završio profesionalnu karijeru, zdravstveno stanje mu nije dopustilo nastaviti igrati

Portal Novilist.hr

Nikica Jelavić/Foto PIXSELL

Nikica Jelavić/Foto PIXSELL

Vijest je potvrdio njegov posljednji klub, zagrebačka Lokomotiva, naglasivši kako ga je u mirovinu pogurala ozljeda koljena

RIJEKA Nekadašnji hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić u 35. godini odlučio je završiti profesionalnu igračku karijeru. Vijest je potvrdio njegov posljednji klub, zagrebačka Lokomotiva, naglasivši kako ga je u mirovinu pogurala ozljeda koljena.


Hrvatski je napadač karijeru započeo u Hajduku, potom je igrao i za belgijski Zulte Waregem, bečki Rapid, Rangers, Everton, Hull City, West Ham, a prije Lokomotive je nekoliko godina proveo u Kini. Za hrvatsku A reprezentaciju odigrao je 36 utakmica i pritom zabio šest golova.


“U 35. godini Nikica Jelavić završava profesionalnu karijeru! Iako je Nikica pun motivacije i željan igre, nažalost zdravstveno stanje, konkretno situacija s koljenom, ne dopušta mu nastavak karijere. Nikica je postupio maksimalno korektno prema klubu gdje je u otvorenoj i iskrenoj komunikaciji zaključio kako je najbolja i najpoštenija opcija prekid nogometne karijere, te je Nikica i ovim postupkom pokazao svoju sportsku i ljudsku veličinu!


Velika nam je čast da bivša devetka reprezentacije Hrvatske, bivši igrač Glasgowa, Rapida, West Hama, Hulla, Evertona, završava profesionalnu karijeru u Lokomotivi Zagreb!”, napisali su iz Lokomotive.