Ivan Rakitić

Bivši hrvatski reprezentativac upozorava nakon Belgije: “Japanci imaju puno individualnih i momčadskih kvaliteta, bit će jako teško”

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Mislim da sam u utakmici protiv Belgije izgubio pet godina života - rekao je veznjak Seville



DOHA  “Izgubio sam pet godina života gledajući Hrvatsku protiv Belgije”, kazao je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u razgovoru za FIFA-u.


Rakitić je za Hrvatsku igrao do 2007. do 2019. sakupivši 106 nastupa i 15 golova, a njegovi jedanaesterci iz Rusije još se pamte.


Hrvatski veznjak nije ni slutio da će to biti tako stresno protiv Belgije.




“Puno, puno teže je gledati utakmice nego igrati u njima. Mislim da sam u utakmici protiv Belgije izgubio pet godina života,” kazao je sa smiješkom.


“Bio sam nervozan. Bio sam u reprezentaciji toliko godina. U kontaktu sam s igračima i trenerima prije i poslije svake utakmice. U srcu sam još uvijek dio toga. Želim im svu sreću i nadam se da mogu daleko dogurati,” dodao je veznjak Seville.


Još jednom je naglasio značaj kapetana Luke Modrića za “Vatrene“.


“Luka je Luka, tako igra zadnjih 10 godina za reprezentaciju i Real Madrid. On je nevjerojatan igrač, najvažniji igrač za nas i jedan od najboljih igrača na svijetu. Mislim da Luka nogomet razumije drugačije od drugih velikih igrača. Ostali igrači imaju puno koristi od igre s njim, prateći njegov ritam, njegovo kretanje.”


“Vatrenima” sada slijedi Japan koji je pobijedio Njemačku i Španjolsku.


“Mislim da su svi bili jako iznenađeni što je Japan osvojio skupinu, a Njemačka ispala. Ali kada ih gledate kako igraju, shvatite zašto se to dogodilo. Imaju puno individualnih i momčadskih kvaliteta. Bit će jako teško igrati protiv njih. Morat ćemo biti 100 posto protiv Japana,” poručio je Rakitić.