HNK Cibalia

Bivši hrvatski prvoligaš prodaje se na Njuškalu, cijena je prava sitnica

Portal Novilist.hr

Foto Goran Ferbezar/PIXSELL

Foto Goran Ferbezar/PIXSELL



Na internetskom oglasniku Njuškalo objavljena je prodaja većinskog paketa dionica negdašnjeg hrvatskog nogometnog prvoligaša iz Vinkovaca, HNK Cibalia.


Oglas je objavio nezavisni gradski vijećnik iz Vinkovaca Damir Jakšić, uz napomenu kako je za sve dodatne informacije potrebno zvati Gradsko poglavarstvo Vinkovaca. 


Istaknuta cijena? Prava sitnica: potencijalni kupci morat će biti spremni iskeširati 6,5 milijuna kuna ili 874.041 euro.




Damir Jakšić na Facebooku je objasnio svoj potez.


– Stavio sam Cibaliju na Njuškalo da pomognem gradu prodati većinski paket dionica. Bojim se da ni nakon neuspjela natječaja za prodaju i njegova današnjeg produljenja neće biti ništa od prodaje kluba.


Cibaliju su gospoda do temelja uništila i toliko zadužila da nitko nije zainteresiran za kupnju kluba po trostruko većoj cijeni nego što vrijedi. Za dosadašnje uništavanje Cibalije nitko od odgovornih nije odgovarao.


Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca kao neovisni vijećnik tražio sam pismenim putem zadnje financijsko izvješće i reviziju kluba. Nadam se da ću to uskoro dobiti, poručio je Jakšić na Facebooku.


Vinkovačka Cibalia lani je proslavila stogodišnju djelovanja, i to u jednom od najtežih razdoblja u svojoj povijesti. U pitanju je i sam opstanak kluba. HNK Cibalia bilježi višemilijunske gubitke, a u proljetnu će polusezonu krenuti sa zadnje pozicije u drugoj hrvatskoj ligi. Navijači Cibalije trebaju i čekaju čudo.