Novi posao

Bivši hrvatski izbornik ima novi angažman na otoku, Slaven Bilić preuzeo engleskog drugoligaša

Hina

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Slaven Bilić/Foto REUTERS

U Slavenu Biliću smo osigurali usluge iskusnog trenera koji ima nedavno iskustvo promocije u Premijer ligu - rekao je Gino Pozzo, vlasnik klubaZAGREB Engleski drugoligaš Watford imenovao je bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića novim trenerom nakon što je, poslije deset kola Championshipa, otpustio Roba Edwardsa, priopćio je u ponedjeljak klub.


Edwardsa je Watford, koji je trenutačno na desetom mjestu na ljestvici, imenovao nakon što su ispali iz Premier lige prošle sezone.


S njim na klupi, Watford je dobio tri prvenstvene utakmice i dvaput izgubio, a onda su ispali iz Liga kupa u drugom kolu od Milton Keynes Donsa iz Lige One. Klub će napustiti i Edwardsov pomoćnik Richie Kyle.
“Kao i sa svim odlukama koje je donio Upravni odbor, vjerujem da je ova promjena u najboljem interesu kluba”, rekao je vlasnik Hornetsa Gino Pozzo u izjavi.


“Sada moramo ići naprijed, a u Slavenu Biliću smo osigurali usluge iskusnog trenera koji ima nedavno iskustvo promocije u Premijer ligu”, dodaje Pozzo.


Bilić je prethodno u Premier ligi vodio West Ham United i West Bromwich Albion, a bio je trener i splitskom Hajduku, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu, Al Ittihadu i Beijing Guoanu.


Edwards je 17. stalni menadžer Watforda koji je izgubio posao otkako je obitelj Pozzo preuzela klub 2012.