Derbi na Wembleyju

Bivši europski prvak se vratio u englesko elitno društvo nakon 23 godine čekanja, odlučujući susret pratilo 80.000 gledatelja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pogodak odluke zabio je Levi Colwill pogodivši u 43. minuti vlastitu mrežu. Ryan Yates je pucao sa 20 metara, a lopta je na putu do gola pogodila nesretnog Colwilla u koljeno prevarivši vratara Leea Nichollsa.



LONDON Nakon 23 godine čekanja nogometaši Nottingham Foresta izborili su povratak u elitni razred engleskog nogometa, nakon što su u finalu play-offa pred 80.000 gledatelja na Wembleyju pobijedili Huddersfield sa 1-0.


Pogodak odluke zabio je Levi Colwill pogodivši u 43. minuti vlastitu mrežu. Ryan Yates je pucao sa 20 metara, a lopta je na putu do gola pogodila nesretnog Colwilla u koljeno prevarivši vratara Leea Nichollsa.


Forest je posljednji put u Premiershipu igrao 1999. godine, a u svojoj povijesti jednom je bio engleski (1978), a dva puta europski prvak (1979, 1980).




Nottingham Forest se tako pridružio Fulhamu i Bournemouthu koji su direktno izborili plasman u elitni razred engleskog nogometa.


Huddersfield i Nottingham Forest su završili na trećem i četvrtom mjestu na ljestvici Championshipa, a potom su u polufinalu preko Luton Towna i Sheffield Uniteda izborili završni ogled na Wembleyju.


Posljednjih godina finale doigravanja za plasman u Premiership smatra se “najbogatijom utakmicom” u nogometu jer promocija u viši rang osigurava više od 170 milijuna eura.