Druga njemačka liga

Bivši europski prvak ostao bez kvalifikacija za Bundesligu, primili su pet komada, a dovoljan im je bio i bod

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Osim Arminije u Bundesligu će i Stuttgart, dok će Heidenheim, koji do sada nikada nije igrao u elitnom razredu njemačkog nogometa, u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Werdera



BERLIN Bivši europski nogometni prvak HSV propustio je priliku izboriti plasman u dodatne kvalifikacije Bundeslige nakon što je u posljednjem kolu druge lige na svom travnjaku izgubio sa 1-5 od Sandhausena.


Hamburgu je u posljednjih 90 minuta sezone bio dovoljan i bod kako bi osigurali treće mjesto, međutim momčad Dietera Heckinga je doživjela debakl.


Gosti su već nakon 20 minuta vodili sa 2-0 golovima Van Drongelena (13-ag) i Behrensa (20). Hunt je pogotkom iz jedanaesterca u 62. minuti vratio nadu domaćinu, no uslijedila su još tri gostujuća gola, a strijelci su bili Behrens (84-11m(, Engels (88) i Diekmeier (90+3).




Treće mjesto, koje vodi u dodatne kvalifikacije, izborio je Heidenheim usprkos porazu 0-3 na gostovanju kod Arminie Bielefeld koja je i prije zadnjeg kola osigurala promociju u viši rang natjecanja.


Osim Arminije u Bundesligu će i Stuttgart, dok će Heidenheim, koji do sada nikada nije igrao u elitnom razredu njemačkog nogometa, u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Werdera.


Iz druge lige ispali su Wehen Weisbaden i Dynamo Dresden, dok će u dodatne kvalifikacije Nurnberg.


Dodajmo kako su iz Bundeslige ispali Fortuna Dusseldorf i Paderborn.