Gorica vs. Rijeka

Bivši branič Rijeke priželjkuje pobjedu nad “bijelima” unatoč brojnim izostancima u redovima Gorice

Davor Petrović

Krunoslav Rendulić/Foto PIXSELL

Krunoslav Rendulić/Foto PIXSELL

Deficitarni smo na stoperskim pozicijama, ali nešto ćemo složiti. Imamo problema, a ja se nadam da ćemo pružiti dobru igru i pobijediti – kaže Rendulić



VELIKA GORICA  Današnja utakmica s Rijekom donosi veliko iskušenje za Goricu, koja najučinkovitiji napad HT Prve lige dočekuje bez pola obrane. Preciznije, Steenvoorden je još uvijek ozlijeđen, a Jovičić i Krešimir Krizmanić imaju po tri žuta kartona, što znači da je devetnaestogodišnji Marjanović jedini pravi stoper kojeg Krunoslav Rendulić ima na raspolaganju. Unatoč vrlo nepovoljnim okolnostima, trener ne očajava već najavljuje pohod na tri boda.


– Situacija nije baš bajna. Deficitarni smo na stoperskim pozicijama, ali nešto ćemo složiti. Imamo problema, a ja se nadam da ćemo pružiti dobru igru i pobijediti – kaže Rendulić.


Prema njegovim riječima, u srce obrane mogao bi biti prebačen defenzivni veznjak Hrvoje Babec. Dobru vijest za velikogoričkog šefa struke predstavlja oporavak Albija Doke, koji bi trebao zauzeti svoju poziciju na desnom boku obrane. Sredinom ovog tjedna treninzima se vratio i Joey Suk, no pitanje hoće li dobiti minutažu jer iza njega je šest mjeseci pauze zbog loma noge. Svi ostali igrači su zdravi i spremni za utakmicu.




Dodatni zalog optimizma pruža i izdanje iz prošlog kola, na gostovanju kod Osijeka. Gorica je tamo, doduše, doživjela poraz u sudačkoj nadoknadi (2:3), ali odigrala je dobru utakmicu i u dva navrata je imala vodstvo.


– U Osijeku smo primili golove iz tri prekida. Posebno bolan je bio onaj treći, za njihovu pobjedu. Takve stvari uzdrmaju momčad, ali momci su se oporavili. Dobro radimo na treninzima i dočekujemo Rijeku u optimističnom raspoloženju – dodaje Rendulić.


Svaki spomen današnjeg suparnika Gorice sa sobom nosi potenciranje izraza kvaliteta.


– Uz to, Rijeka ima i širinu igračkog kadra. Tamo je dvadesetak igrača podjednake kvalitete, od kojih svaki može biti u udarnoj postavi. Osim toga, Rijeka ima i Gorana Tomića, koji već dugi niz godina spada u vrh hrvatskih trenera. Poznavajući ga, očekujem suparnika otvorenog garda. Međutim, mi igramo na svom terenu i želimo pobijediti. To je naša osnovna ideja. Bez obzira gdje igramo, uvijek idemo na tri boda – tvrdi trener Gorice.


Do 3. travnja ove godine Rijeka nije osjetila slast prvenstvene pobjede u Turopolju. Tog je dana taj post prekinula nadahnuta partija Roberta Murića, koji je potopio Goricu s dvije asistencije i golom. Povrh toga, Velikogoričani u dosadašnjem dijelu ove sezone nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod u ogledima s klubovima Velike Četvorke hrvatskog nogometa.


– Tu imamo negativan skor, ali moj dojam je da smo trebali uzeti puno više od te čvrste nule. Nadam se da ćemo sada pružiti partiju na razini onoga što smo odigrali na Rujevici u prvom kolu, ali da će rezultat biti drugačiji – zaključuje Rendulić, koji danas slavi 48. rođendan.



Standings provided by SofaScore LiveScore