Daniel Štefulj

Bivši branič Bijelih poručuje iz Maksimira: “Idemo na pobjedu protiv Rijeke i Hajduka”

Daniel Štefulj/Foto PIXSELL

Daniel Štefulj/Foto PIXSELL

Sada možemo s puno pozitive gledati dalje i ići na utakmice koje dolaze - izjavio je Štefulj nakon pobjede u Šibeniku



ZAGREB Prvi dio serije od šest utakmica u dvadeset dana Dinamu je donio identične neriješene rezultate s Osijekom i Genkom na stadionu Maksimir (1:1) te sretnu pobjedu na gostovanju kod Šibenika (2:1), s time da je opći dojam i dalje ispod prosjeka kakav se očekuje od najskuplje momčadi HT Prve lige. Jednostavno, Modri ne izgledaju pretjerano dobro, a pred njima su tri iznimno teška izazova.


Već sutra u Zagreb stiže Rijeka na utakmicu četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, nedjelja na istom mjestu donosi prvenstveni derbi s probuđenim Hajdukom, a u četvrtak, 9. prosinca, slijedi gostovanje kod West Hama u sklopu zadnjeg kola Skupine H Europske lige. Suvišno je isticati da samo pobjede u dva domaća ogleda Dinamu mogu osigurati mir u kući. Što se tiče Londona, tamo mu je dovoljno da ostane neporažen.


Gostovanje na Šubićevcu potvrdilo je da momčad pod stručnim ravnanjem Damira Krznara nije blizu prave forme. Zapravo, ta pobjeda je izborena uz puno sreće, nakon autogola Stefana Perića u završnici utakmice. Pri tome nije na odmet istaknuti da je sudac Mario Zebec bio vrlo široke ruke prema Bruni Petkoviću, poštedjevši ga žutog kartona, koji bi mu donio automatsku suspenziju za derbi s Hajdukom.




Krznar je u Šibeniku odlučio odmoriti neke standardne igrače, čime je pokazao koliko mu je važno četvrtfinale Kupa s Rijekom. Tako su priliku dobili oni koji u zadnje vrijeme nemaju preveliku minutažu, Zagorac, Lauritsen, Perić, Štefulj i Bulat. Modri su izgledali solidno u prvom dijelu, kada su poveli golom Ivanušeca, no u nastavku nisu bili na istoj razini.


– Dobro smo ušli u utakmicu. Stvorili smo puno prilika i postigli taj rani gol. U drugom dijelu smo se možda malo povukli i stiglo je to nesretno izjednačenje, ali na kraju nas je pomazila sreća – objašnjava Štefulj, koji se praktički dva mjeseca nije nalazio ni blizu udarne postave Dinama.
Bilo bi pretjerano reći da je u Maksimirskoj 128 uključen alarm jer modri ansambl za sada vrlo dobro kotira u sva tri natjecanja. Međutim, savršeno je jasno da neke stvari ne štimaju. Uostalom, dovoljno je pogledati rezultate ostvarene pod okriljem HT Prve lige u proteklih mjesec i pol dana. U zadnjih šest kola Dinamo je od mogućih osamnaest osvojio tek devet bodova, uknjiživši tri remija, dvije pobjede i jedan poraz.


Pri tome je pokazao i dosta slabosti. Naime, protiv Rijeke, Osijeka i Istre 1961 Modri su morali loviti prednost suparnika. Istu situaciju imali su i u osmini finala Kupa, na gostovanju kod BSK-a iz Bijelog Brda, gdje im je pobjedu donio slučajni gol Mislava Oršića iz kornera. Jednostavno, u zadnje vrijeme igra nije na potrebnoj razini, a pozitivne rezultate uglavnom donose individualni bljeskovi ili sretni spletovi okolnosti. Naravno, svi u Maksimirskoj 128 su uvjereni da će se situacija promijeniti nabolje kada im to bude najpotrebnije.


– Sada možemo s puno pozitive gledati dalje i ići na utakmice koje dolaze. Naravno, idemo po pobjedu protiv Rijeke i Hajduka – zaključuje Štefulj.