Mlada reprezentacija

Bišćanove trupe nastavljaju gaziti u kvalifikacijama, u Puli pala i Estonija

Hina

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Golove su zabili Roko Šimić (39) i Jurica Pršir (62)Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine ubilježila je i petu uzastopnu pobjedu u skupini A kvalifikacija za EURO svladavši u Puli Estoniju 2-0.


Golove su zabili Roko Šimić (39) i Jurica Pršir (62).


Hrvatska je već u petoj minuti bila korak do vodstva. Baturina je pucao s desne strane, no pogodio je vratnicu. Okvir gola je pogodio i Pršir u 39. minuti, no odbijanac je Šimić spretno pospremio u mrežu. Bio je to njegov već šesti gol u kvalifikacijama.
I u nastavku se tresao okvir estonskog gola. U 55. je izvana pucao Kačavenda pogodivši gredu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hrvatska je razriješila u 62. minuti, a sjajan pogodak sa više od 20 metara zabio je Pršir.


Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 15 bodova i gol razlikom 14-3, a druga je Norveška sa 9 bodova i utakmicom manje, koliko ima i Austrija. Estonija je zadnja sa šest poraza i 0-19 razlikom pogodaka.


Pobjednici devet skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija izborit će direktan plasman na EP koje će se od 9. lipnja do 2. srpnja održati u Rumunjskoj i Gruziji.


Preostalih osam drugoplasiranih ekipa igrat će u dodatnim kvalifikacijama za još četiri putnika na EP.