Trenerske lekcije

Bišćanov poučak: Navijači Rijeke već su vidjeli ono što Dinamovci gledaju sada

Portal Novi list

Igor Bišćan/ Arhiva NL

Igor Bišćan/ Arhiva NL



Igor Bišćan ove je sezone izgubio tri važne utakmice, i sve tri izgubio je finišu susreta.


Hajduk i AEK na Maksimiru pa posebno dramatičan i bolan poraz u Ateni s čak dva gola u sudačkoj nadoknadi.


Mnogi će reći loša sreća, peh, dekoncentracija… Ali onima koji malo duže prate HNL sve ovo što se događa u Dinamu i ne mora biti veliko iznenađenje pogotovo ako se prisjete Bišćanovog mandata u Rijeci.




Podsjetimo, Bišćan je došao nakon odlaska Matjaža Keka, naslijedio je pristojnu, dobro posloženu ekipu i, što je najvažnije, osvojio Kup pobjedom protiv Dinama u Puli.


Ipak mnogi će se sjetiti još nekoliko detalja koji iz sadašnje perspektive izgledaju poprilično znakovito.


Njegova Rijeka imala je ogromnih problema s ozljedama, toliko da je gotovo poslije odnosno za vrijeme svake utakmice otpadao neko od igrača. Tomečak, Velkovski, Kvržić, Čolak, Bušnja, da spomenemo samo neke.


“Količina ozljeda sigurno nije normalna, ali analizirali smo situaciju i nismo našli konkretan zaključak zašto nam se to dešava”, rekao je nakon jednog Jadranskog derbija Bišćan.


Konstantno se postavljalo pitanje fizičke spreme igrača jer su osim ozljeda bili vidljivi padovi u igri kako je utakmica išla prema kraju.


“Možda ćemo objaviti plan treninga i ono što se i kako radi da ne bi ispalo da nešto skrivamo, ali u ovom trenutku nema puno koristi od toga jer vrijeme unatrag vratiti ne možemo. Iskreno, ja bih trenirao još jače, jer mislim da to našim igračima nedostaje”, rekao je Bišćan nakon jednog Jadranskog derbija u kojem je najbolji i “najspremniji” igrač Rijeke bio Franko Andrijašević kojem je to bila prva utakmica nakon povratka.


Što samo pokazuje u kakvom su stanju bili ostali.


Sjetit će se navijači Rijeke i jedne scene s te utakmice kada Franko praktički sam kreće u presing i rukom, pomalo u nevjerici, poziva ostatak momčadi da mu se pridruži.


Kad smo već kod Jadranskih derbija, teško je ne spomenuti težak poraz Bišćanove Rijeke na Poljudu od Hajduka Siniše Orešćanina od 4:0. Rijeka nije uputila niti jedan udarac prema golu, a Bišćan je za vrijeme utakmice izgledao potpuno nemoćno i bez reakcije da pokuša spasiti brod koji tone.


Posljednje utakmice Dinama upućuju da Bišćan nije naučio lekcije potrebne za voditi ekipu od koje se očekuju i pobjede u Europi i dominacija na HNL travnjacima.