S. Belupo vs. Rijeka

Bijele u Koprivnici čeka bivši napadač: “Rijeku pratim i za nju navijam kada igra u Europi, ali…”

Denis Frančišković

Ivan Krstanović/Foto PIXSELL

Ivan Krstanović/Foto PIXSELL

Rijeka je izuzetno kvalitetna, nemamo što izgubiti i nastojat ćemo se nadigravati - kaže Ivan Krstanović



RIJEKA  Ivan Krstanović svojevrsni je zaštitni znak HNL-a, napadač koji u svim dosadašnjim klubovima plijeni svojim osebujnim stilom igre. I ponajviše pogocima. Odigrao je 370 utakmica za Dinamo, Lokomotivu, Rijeku, Slaven Belupo, Zadar i Zagreb te zabio 133 gola na euro i domaćoj sceni, što ga je vinulo na treće mjesto najboljih hrvatskih »topnika« svih vremena iza Vugrineca (146) i Cvitanovića (113). U Rijekinih 58 nastupa ugradio je 20 pogodaka, ove sezone zabio je pak pet golova za Farmaceute.


– Pobijedili smo izravnog konkurenta i ozračje je puno bolje. Ta tri boda nam puno znače – kaže Krstanović. – U svaku utakmicu ulazimo maksimalno, a znamo što nas čeka protiv Rijeke koja je pokazala da je uz Dinamo naša najbolja momčad. Imaju dobre individualce i širok kadar i očekujemo tešku utakmicu.


Slaven Belupo igra dosta promjenjivo. Dovoljno je reći da je pobijedio Dinamo i Hajduk, a opet se nalazi na pretposljednjoj poziciji.




– Sezonu smo otvorili vrhunski, pobjedom u Maksimiru, ali onda smo doma izgubili od Lokomotive. Protiv boljih momčadi igramo nekako opuštenije, znamo da nemamo što izgubiti. U nekim drugim utakmicama kao da podlegnemo pritisku.


Kakvu utakmicu očekivati? Pokazalo se da Tomićeva momčad bolje igra u gostima.


– Rijeka je izuzetno kvalitetna, nemamo što izgubiti i nastojat ćemo se nadigravati. Ipak, vjerujem da možemo nešto napraviti. Riječani su dobri u tranziciji i okomitosti, imaju posjed i inicijativu. Mi ćemo pokušati zaustaviti to njihovo najjače oružje kad oduzmu loptu i krenu u kontru.
Slaven Belupo je jako zapaženo odigrao na Rujevici i izgubio 1:2, iako je vodio. Riječane je u završnici spasio Drmić (78’, 85’).


– Nisam igrao tu utakmicu, ali dečki su odigrali vrhunski. Kontrolirali smo cijelu utakmicu, ali u završnici je pala koncentracija. Na greškama se uči i vjerujem da ćemo to ispraviti već danas.
Krstanović se posebno pamti po golovima. Primjerice, 2010. godine kao igrač Zagreba zabio je Rijeci tri komada (3:1), kao igrač Rijeke zabio je 2014. godine svojoj Lokomotivi također »hat-trick« (1:5).


– Naravno da se sjetim tih golova. A za Rijeku me vežu lijepe uspomene. Proveo sam u njoj godinu i pol i to ostaje u mom srcu. Ljudi su me tu cijenili i stvarno svaka čast Rijeci na sređenosti i svemu onome u klubu i okolo njega. Rijeku redovito pratim i uvijek navijam za nju u Europi.


Krstanović će u siječnju napuniti 39 godina. Ali je poput vina… Sa 196 centimetara zabija iz svih pozicija.


– Najbitnije je da me dobro služi zdravlje. Zadovoljan sam, cijela momčad i ja možemo još puno bolje. Napunili smo se samopouzdanjem i vjerujem da ćemo se dizati. I da nećemo varirati u igrama. Imam ugovor do lipnja pa ćemo vidjeti. Dobro se osjećam, zašto još ne igrati – zaključuje Krstanović.