Četvrtfinale Kupa

Bijele se večeras u Maksimiru dočekuje sa silnim respektom: “Rijeka zaslužuje svako poštovanje”

Davor Petrović

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Dinamo nikome unaprijed ne priznaje da je bolji. Potući ćemo se za Kup - izjavio je Damir Krznar, trener Dinama



ZAGREB Nije teško zamisliti što za Damira Krznara predstavlja idućih osam dana, odnosno razdoblje u kojem Dinamo očekuju tri vrlo zahtjevne utakmice, s Rijekom u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu, Hajdukom u prvenstvu i West Hamom u Europskoj ligi. Naime, svaka od njih nosi ogroman ulog i ima potencijalno velik utjecaj na ambicije odgovornih iz Maksimirske 128.


Povrh toga, ishod večerašnjeg četvrtfinala Kupa s Rijekom je iznimno bitan jer će odrediti modro raspoloženje za derbi s Hajdukom i gostovanje kod West Hama. Jednostavno, pred Krznarom je razdoblje koje već sada može usmjeriti sezonu, a i njegovu sudbinu na klupi najtrofejnijeg hrvatskog kluba.


– Svi klubovi imaju priliku sudjelovati u Kupu, zato je nama to izuzetno drago natjecanje. Želimo osvojiti taj trofej jer uvijek je lijepo vidjeti Rabuzinovo sunce, a cilj je da do toga dođemo uvjerljivo – kaže Krznar.




Modri su ove sezone odigrali dvije napete utakmice s Rijekom, pod okriljem HT Prve lige, s time da su kroz ta tri sata igre akumulirano bili u vodstvu tek dvadeset, a u zaostatku čak 91 minutu. Na kraju su ostvarena dva istovjetna remija (3:3), u kojima je Dinamo ostavio nešto slabiji dojam.


– Ova utakmica neće završiti neodlučeno, to je sigurno. Konačno ćemo dobiti boljega u srazu Rijeke i Dinama, a ja vjerujem da ćemo to biti mi – tvrdi maksimirski šef struke.


Prema njegovim riječima, momčad Rijeke je satkana od dobrih igrača koji čine isto takvu momčad.


– Zato se teško koncentrirati na njihove pojedince. Oni su vrlo potentni u napadu i, uz nas, imaju najviše udaraca po golu suparnika u prvenstvu. Sigurno je da momčad Rijeke zaslužuje svako poštovanje. Međutim, Dinamo nikome unaprijed ne priznaje da je bolji. Potući ćemo se za Kup. Očekujem tešku utakmicu i dobru partiju s naše strane – rezonira Krznar.


Kada je u pitanju igrački kadar, svi konkuriraju za nastup. Doduše, Duje Čop i Deni Jurić još uvijek su u statusu oporavljenika, iako od početka ovog tjedna normalno treniraju, a Arijan Ademi i dalje se pati s ozljedom gležnja. No, kako tvrdi Krznar, on će stisnuti zube i zauzeti svoje mjesto unutar udarne jedanaestorke.


Taj detalj jasno pokazuje koliko je ozbiljna situacija. Naime, Ademi je ove jeseni imao puno problema s ozljedama, ali svaki put je »stisnuo zube«, kada je to bilo moguće. Uostalom, više puta se savršeno jasno vidjelo da modra vezna linija nije ista bez njega. Sada, pak, Dinamo ima ogroman imperativ na leđima.


Naime, možebitno ispadanje iz Kupa predstavljalo bi težak udarac za klub. Povrh toga, derbi s Hajdukom također nosi jednako velik imperativ jer bi eventualni poraz gurnuo Dinamo na četvrto mjesto. Zatim, tu je i gostovanje kod West Hama, čiji ishod bi mogao predstavljati razliku između proljeća u Europskoj ligi i proljeća u Konferencijskoj ligi.


– Iako nam je svaka iduća utakmica najbitnija, moramo gledati nadolazeće razdoblje kroz sve nastupe i rotirati momčad. Sad ćemo imati malo standardniji sastav, ali neću definitivno reći da je to naših prvih jedanaest. Ovo četvrtfinale gledamo kroz iduću utakmicu u prvenstvu koja nam dolazi za četiri dana. Ono što ohrabruje je činjenica da Dinamo ima dvadesetak i više kvalitetnih igrača koji mogu odgovoriti svakom zahtjevu i utakmici – zaključuje Krznar.