Engleski nogomet

Bez spektakla u velikom derbiju Premiershipa, Manchester City i Liverpool podijelili bodove

Hina

Mohamed Salah/Foto REUTERS

Mohamed Salah/Foto REUTERS

Remi u Manchesteru najviše je odgovarao Leicesteru, koji je ostao vodeći s 18 bodova iz 8 utakmica i ima bod više od Tottenhama i Liverpoola, dok je Manchester City tek 11. s 12 bodova i utakmicom manje



MANCHESTER U velikom derbiju 8. kola Engleske lige Manchester City i Liverpool su na kišnom Etihadu odigrali 1-1.


Dugoočekivani sraz dviju momčadi koji je zadnjih sezona izravno odlučivao o prvaku, ipak nije ponudio spektakularni nogomet. Više nakon utakmice može žaliti City koji je promašio kazneni udarac u završnici prvog dijela.


Prvak je poveo iz kaznenog udaraca u 12. minuti kada je Walker srušio Manea, a Egipćanin Mo Salah rutinski realizirao penal. U prvih pola sata dvoboja Liverpoool je bio puno bolja momčad, promašili su još dvije prilike za povećanje vodstva, dok je domaćin bio neuvjerljiv.




U 31. minuti City je ipak izjednačio iz prve prave šanse, a u kaznenom prostoru sjajno se snašao Gabriel Jesus. U 42. minuti branič Liverpoola Gomes, a iz kaznenoga udarca Belgijanac De Bruyne, posve netipično za njega,  promašuje vrata.


U drugom dijelu igrao se puno oprezniji nogomet, gotovo bez prave šanse.


Remi u Manchesteru najviše je odgovarao Leicesteru, koji je ostao vodeći s 18 bodova iz 8 utakmica i ima bod više od Tottenhama i Liverpoola, dok je Manchester City tek 11. s 12 bodova i utakmicom manje.