Kvalifikacije za EURO 2020.

BEZ KALKULACIJA Hrvatska u Trnavi želi osvojiti sva tri boda, ali svima je jasno da neće biti lako…

Hina

Kockasti na treningu u Maksimiru/Foto PIXSELL

Kockasti na treningu u Maksimiru/Foto PIXSELL

Radi se o tvrdoj i neugodnoj reprezentaciji. Neće nam biti lako, bit će to slična utakmica kao ona u Mađarskoj, a mi moramo pokazati neko drugo lice i onda se možemo nadati pobjedi - rekao je Josip BrekaloZAGREB Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči puta u Trnavu gdje je u petak u 20.45 sati očekuje utakmica protiv Slovačke u kvalifikacijama za EURO 2020.


»Nema kalkulacija, idemo na šest bodova u ove dvije utakmice,« poručio je Josip Brekalo krilni igrač Wolfsburga.


Svjetske doprvake prvo očekuje Slovačka u petak u Trnavi.
»Radi se o tvrdoj i neugodnoj reprezentaciji. Neće nam biti lako, bit će to slična utakmica kao ona u Mađarskoj, a mi moramo pokazati neko drugo lice i onda se možemo nadati pobjedi,« dodao je Brekalo poručivši kako se nada i podršci naših navijača s tribina.


»Uvijek se nadamo našoj podršci s tribina, sigurno da nam puno znači naš 12. igrač.«


Brekalo je u prva tri kola njemačkog prvenstva zabio dva gola, a još jedan u Kupu, a Wolfsburg je trenutačno na trećem mjestu.


»U dobroj sam formi. Dobro smo otvorili sezonu, a nadam se da će se tako i nastaviti.«


Za reprezentaciju je do sada upisao šest nastupa i još uvijek čeka prvi pogodak.


»Ne razmišljam previše o tome. Koncentriran sam da odigram dobro. Najbitnije je da ekipa slavi na kraju, a ako zabijem gol, bit će to »šlag na tortu«, naglasio je.


Branič Rangersa Borna Barišić je također pohvalio igru slovačke vrste.


»Analizirali smo njihovu igru, imaju kvalitetne igrače i u napadu i u veznom redu. Radi se o jednoj dobroj ekipi. Ponavljam, bit će teška utakmica,« naglasio je Barišić, ali i dodao: »Imaju oni i slabosti i mi ćemo ih pokušati iskoristiti.«


Barišić je istaknuo kako je došlo vrijeme da Hrvatska bude na razini kao na svjetskom prvenstvu.


»Nije lako ponoviti kao što smo igrali u Rusiji, ali mi uvijek dajemo 100 posto. Nadam se da će to biti dovoljno da osvojimo šest bodova.«


Nije želio previše komentirati istup Dejana Lovrena koji je kazao da atmosfera nije ni blizu kao u Rusiji.


»Ne mislim da je atmosfera u reprezentaciji loša, teško mi je komentirati to što je Lovren rekao, on je duže u reprezentaciji od mene i ima bolji uvid u sve,« dodao je.