Emotivni trenuci

Benzema se nakon što je dobio Zlatnu loptu sjetio Lyona, Pereza, svojih uzora..: “Nikada nisam odustao”

Portal Novi list

Karim Benzema/Foto REUTERS

Karim Benzema/Foto REUTERS

Oduvijek sam smatrao da je sve moguće - rekao je Benzema



RIJEKA Karim Benzema prvi put u svojoj karijeri, u 34. godini, osvojio je Zlatnu loptu, koju France Football dodjeljuje najboljem svjetskom nogometašu na svijetu.


– Jako sam ponosan, silno sam se trudio i nikad nisam odustao – bile su prve Benzemine reakcije nakon što je dobio ovu prestižnu nagradu. – Imao sam dvojicu uzora u životu, Zidanea i Ronalda. Oduvijek sam smatrao da je sve moguće. Bio je težak period u kojemu nisam bio u francuskoj reprezentaciji, ali naporno sam radio i nikad se nisam predao. Pognuo sam glavu i uživao igrajući nogomet.


Sjetio se i Lyona, tamo gdje je sve počelo…




– Ne smijem zaboraviti ni gospodina Aulasa (op.a. predsjednika Lyona) i cijelu akademiju Lyona jer bez njih, ne bih mogao realizirati san igranja za Real. Ponosan sam na svoje putovanje ovdje. Nije bilo lako meni i obitelji. Biti ovdje prvi put za mene znači veliku sreću. Hvala mojim suigračima, Realu i reprezentaciji. Hvala mom sjajnom predsjedniku Florentinu Perezu. Na dan kada mi je dao priliku igrati za Real, došao je u moju kuću. To pokazuje kakav je čovjek. Oduvijek je bio izravan sa mnom i davao mi samopouzdanje – poručio je Benzema.