Problemi uoči Dinama

Benfica trenirala, vraća se Fejsa, Dias na udaru navijača

Hina

Bruno Lage, trener Benfice/Foto PIXSELL

Bruno Lage, trener Benfice/Foto PIXSELL



LISABON Portugalski nogometni velikan Benfica odradio je posljednji trening uoči sutrašnjeg, uzvratnog susreta osmine finala Europske lige protiv Dinama.


Benfica je trenirala u svom kampu »Caixa futebol campus« u Seixalu, 20-tak kilometara udaljenom od Lisabona. Kamp je izgrađen 2006. godine i ima desetak terena, a u njemu je smještena i klupska akademija.


Glavna vijest je povratak u momčad srpskog veznjaka Ljubomira Fejse koji se oporavio od ozljede lijeve noge, koju je zadobio još u siječnju. Benficin strateg Bruno Lage je 30-godišnjeg defanzivnog veznog priključio prvoj momčadi, što bi moglo značiti da Fejsa konkurira za sutrašnju utakmicu.




Srećom po Dinamo, švicarski napadač Haris Seferović nije se oporavio i u četvrtak neće istračati na Luz. Po posebnom programu radili su i Jardel, Salvio i Ebuehi pa je Lage prvoj momčadi priključio ‘klince’ Cruza, Pacienca i Saladana.


Lage je u Zagrebu odmarao nekoliko prvotimaca, no portugalski novinari smatraju kako se u uzvratu neće kockati i kako na ‘modre’ kreće u najjačem sastavu. Premda je predsjednik kluba Luis Felipe Vieira u velikom razgovoru za »Record« poručio kako je »prvenstvo prioritet«.


Od prve minute bi trebao zaigrati i Ruben Dias koji je posljednjih dana na društvenim mrežama meta napada ljutih navijača Benfice. Dias je u prvom susretu u Zagrebu skrivio jedanaesterac srušivši Danija Olma, a potom je u prvenstvu protiv Belenesesa poklonio gostima gol za 2-2.


»Otvorite oči«, »Dias ne zaslužuje mjesto u momčadi«, »Užas, zaustavite ga«, samo su neke od poruka bijesnih navijača portugalskog velikana.