Dobar posao

Benfica nudi osam milijuna eura za Biuka, Livaja ostaje i postaje najskuplji igrač Hajduka

P. N.

Stipe Biuk/Foto PIXSELL

Stipe Biuk/Foto PIXSELL

Čelnici bijelih od prodaje svojeg dragulja očekuju puno više, najmanje 10, a čak i do 15 milijuna eura



SPLIT Marko Livaja mogao bi i naredne sezone nositi bijeli dres. Njemu ugovor s  klubom ističe
nakon posljednjeg prvenstvenog sraza s Lokomotivom na Poljudu. Čelnici kluba još ranije su obznanili da će pokušati učiniti sve što je u njihovoj moći da zadrže Livaju i naredne sezone u bijelom dresu. Čini se da i sam Livaja ne bi imao ništa protiv takve opcije, odnosno dok ne dobije  bogatu inozemnu ponudu. Kako smo neslužbeno saznali načelno je sve dogovoreno na relaciji klub – igrač, Livaja bi trebao postati najskuplje plaćeni igrač Hajduka!


Mladi Stipe Biuk koji je vrlo kratkom vremenu oduševio cjelokupnu nogometnu javnost  odavno je već na meti bogatih europskih klubova. Njegove dobre igre u bijelom dresu nisu promakle izborniku mlade U-21 reprezentacije Igoru Bišćanu koji je pozvao za završnicu europkog prvenstva. Hrvatsku čeka dvoboj sa Španjolskom 31. svibnja u Mariboru.


Čelnici višestrukog prvaka Portugala, Benfice, ponudili su Hajduku za Biuka iznos od osam milijuna eura, no ta ponuda je odbijena. Čelnici bijelih očekuju puno više, najmanje 10, a čak i do 15 milijuna eura. Postoji čak ideja da se Biuka proda, ali zadrži kao posuđenog igrača još godinu dana.