LIGA PRVAKA

Bayern u derbiju prvog kola u potpunosti nadigrao Barcelonu, Chelsea jedva slomio Zenit

Hina

Thomas Müller slavi pogodak/Foto: REUTERS

Thomas Müller slavi pogodak/Foto: REUTERS

Bavarci su dominirali na Camp Nou te su pobijedili 3-0 u ogledu skupine E, a u skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea imao je teško otvaranje na svom Stamford Bridgeu protiv najbolje ruske momčadi Zenita - pobijedio je 1-0, a jedini gol postigao je Romelu Lukaku



ZAGREB U četiri skupine Lige prvaka odigrane su utakmice 1. kola, a u najvećem derbiju ovog utorka Bayern je slavio kod Barcelone.


Bavarci su dominirali na Camp Nou te su pobijedili 3-0 u ogledu skupine E. O tome kako je utakmica izgledala mnogo toga će reći da je najbolji igrač Barcelone bio njen vratar Ter Stegen, a tijekom drugog poluvremena domaći navijači su za svoje miljenike imali tek – zvižduke.


Prvi pogodak na susretu postigao je Müller u 34. minuti, dok je pitanje pobjednika riješeno u 56. kada je Lewandowski zabio za 2-0 nakon što je silovito, domaći okvir vrata, pogodio Musiala. Poljak je dodatno rastužio Barcelonu u 85. minuti golom za konačnih 3-0.




U toj skupini E druga utakmica nije ponudila ni jedan pogodak. U Kijevu su Dinamo i Benfica odigrali 0-0.


Odličnu su utakmicu u skupini F odigrali Villarreal i Atalanta. Pobjednika na kraju nije bilo (2-2) premda su šanse prštale na obje strane. Na kraju čak Atalanta može više žaliti za preostala dva boda jer je s igračem više stisnula domaćina u završnici. Hrvatski vezni igrač Mario Pašalić odigrao je za Atalantu zadnjih 20 minuta susreta.


U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea imao je teško otvaranje na svom Stamford Bridgeu protiv najbolje ruske momčadi Zenita. Pobijedio je 1-0, a jedini gol postigao je Romelu Lukaku u 69. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Chelsea.


U toj skupini startna tri boda uhvatio je i Juventus koji je u Švedskoj svladalo Malmö 3-0. Sve je u toj utakmici riješeno u prvih 45 minuta u kojima je Juventus zabio sva tri gola. Nakon Alex Sandra u samoj završnici su još zabili Dybala (jedanaesterac) i Morata. Kod domaćina je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Antonio Čolak.


Ivo Grbić je mrežu Lillea sačuvao netaknutom u ogledu skupine G u kojem su francuska momčad i Wolfsburg odigrali bez pogodaka. Lille je više od pola sata imao igrača više, ali su Nijemci uspjeli sačuvati svoju mrežu.


Rezultati prvog kola

Skupina E: Dinamo Kijev – Benfica 0:0, Barcelona – Bayern 0:2 (Müller 33’, Lewandowski 56’ i 85’). Poredak: Bayern 3, Benfica i Dinamo Kijev 1, Barcelona 0.


Skupina F: Young Boys – Manchester United 2:1 (Moumi Ngamaleu 66’, Siebatcheu 90’+5’/C. Ronaldo 13’), Villarreal – Atalanta 2:2 (Trigueros 39’, Groeneveld 73’/Freuler 6’, Gosens 83’). Poredak: Young Boys, Atalanta i Villarreal 1, Manchester United 0.


Skupina G: Sevilla – Red Bull Salzburg 1:1 (Rakitić 42’-11m/Sučić 21’-11m), Lille – Wolfsburg 0:0. Poredak: Sevilla, RB Salzburg, Lille i Wolfsburg 1.


Skupina H: Chelsea – Zenit 1:0 (Lukaku 69’), Malmö – Juventus 0:3 (Alex Sandro 23’, Dybala 45’-11m, Morata 45’+1’). Poredak: Juventus i Chelsea 3, Zenit i Malmö 0.