Bundesliga

Bayern pobjedom nad Bayerom stigao nadomak devetog uzastopnog naslova prvaka, Schalke ispao

Hina

Eric Maxim Choupo-Moting/Foto REUTERS

Eric Maxim Choupo-Moting/Foto REUTERS

Arminia je u Bielefeldu svladala Schalke s 1-0 i povećala svoje izglede za opstanak u Bundesligi, dok je momčad iz Gelsenkirchena i matematički ostala bez mogućnosti opstanka



MUENCHEN Nogometaše Bayerna jedna pobjeda dijeli od devetog uzastopnog naslova prvaka Njemačke nakon što su u utorak u 30. kolu svladali na Allianz Areni Bayer Leverkusen s 2-0, a RB Leipzig izgubio s 2-1 na gostovanju u Koelnu.


Bayern je pobjedu protiv Bayera osigurao već u prvih 13 minuta utakmice. Kamerunski napadač Choupo-Moting je doveo Bavarce u vodstvo u 7. minuti, a šest minuta poslije je Joshua Kimmich postavio konačnih 2-0 preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.


Istim rezultatom je Eintracht u Frankfurtu svladao Augsbrg i privremeno se probio na treće mjesto. Hinteregger je u 37. minuti doveo Eintracht u vodstvo, a u 58. minuti je Silva na ubačaj Kostića pogodio za 2-0. Gosti su se mogli vratiti u utakmicu u 73. minuti, ali je Finnbogason propustio realizirati kazneni udarac.




Arminia je u Bielefeldu svladala Schalke s 1-0 i povećala svoje izglede za opstanak u Bundesligi, dok je momčad iz Gelsenkirchena i matematički ostala bez mogućnosti opstanka. Klos je u 50. minuti postigao pobjednički pogodak za Arminiju koja je skočila na 14. mjesto s 30 bodova.


U prvoj utakmici 30. kola  Koeln je ostvario važnu 2-1 (0-0) pobjedu protiv RB Leipziga, kojom se domaća momčad održala u borbi za opstanak u elitnom razredu njemačkog klupskog nogometa. Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, Koeln je u prvoj minuti drugog dijela došao do vodstva, kad je Jonas Hector glavom poslao loptu u mrežu na ubačaj Jannes-Kiliana Horna. U 59. minuti je Malijac Amadou Haidara preciznim i snažnim udarcem s dvadesetak metara postigao izjednačujući pogodak. Samo minutu poslije Hector je svojim drugim pogotkom postavio konačnih 2-1 i donio važna tri boda Koelnu u borbi za opstanak.


Koeln se sa 26 bodova privremeno izjednačio s Herthom koja je na 16. poziciji, ali berlinska momčad ima dvije utakmice manje.


Četiri kola prije kraja Bayern je na vrhu ljestvice sa 71 bodom, deset više od RB Leipziga. Eintracht je na trećem mjestu s 56 bodova, a Wolfsburg je četvrti s 54 i utakmicom manje.


U srijedu su na rasporedu još četiri utakmice u kojima se sastaju: Borussia Dortmund – Union Berlin, Hoffenheim – Borussia Moenchengladbach, Stuttgart – Wolfsburg i Werder – Mainz (sve u 20.30 sati).


Dvoboj Herthe i Freiburga odgođen je jer je berlinska momčad stavljena u 14-dnevnu izolaciju zbog četiri pozitivna testa na koronavirus.



Standings provided by SofaScore LiveScore