Španjolsko prvenstvo

Barceloni samo bod kod Alavesa nakon rijetko viđenog kiksa vratara Neta

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Barcelona je već četvrtu utakmicu zaredom ostala bez pobjede u La Ligi, što joj se nije dogodilo od rujna 2018.



VITORIA Nogometaši Alavesa uspjeli su prvi put nakon 15 godina na svom terenu izbjeći poraz od Barcelone, odigravši 1-1 (1-0) protiv Katalonaca u posljednjem subotnjem dvoboju 8. kola španjolskog prvenstva.


Alaves je poveo u 31. minuti kad je Rioja iskoristio pogrešku Barcelonina vratara Neta, oteo mu loptu i gurnuo ju u nebranjenu mrežu. Domaći su u 62. minuti ostali s igračem manje, jer je Jota zbog neopreznog starta dobio drugi žuti karton. U prvom napadu nakon isključenja Antoine Griezmann postigao je prvi ligaški pogodak u novoj sezoni prebacivši domaćeg vratara Pacheca koji je do tada, a i nakon toga bio nesavladiv te zasluženo ponio epitet igrača utakmice.





Barcelona je imala čak 25 udaraca od čega je devet bilo unutar okvira, a njih osam su blokirali obrambeni igrači Alavesa. Domaćin je iz četiri šuta ukupno uspio postići jedan gol. Tako je Barcelona već četvrtu utakmicu zaredom ostala bez pobjede u La Ligi, što joj se nije dogodilo od rujna 2018., kad su Katalonci triput remizirali i jednom izgubili, dok su pod Koemanom u posljednja četiri kola osvojili samo dva boda.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore