Španjolsko prvenstvo

Barcelona ubacila u petu brzinu, Leo Messi zabio dva gola i asistirao u uvjerljivoj pobjedi nad Getafeom

Portal Novi list

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Katalonci su treći s pet bodova zaostatka od vodećeg Atletica i dva boda zaostatka od drugopasliranog Real Madrida, ali uz utakmicu manje



BARCELONA Nogometaši Barcelone svladali su Getafe 5:2 i skočili na treće mjesto s pet bodova zaostatka od vodećeg Atletica, te dva boda zaostatka od drugoplasiranog Real Madrida s time da Katalonci imaju utakmicu manje.


Leo Messi postigao je dva pogotka, a kod jednog gola je asistirao. Barcelona je povela u 8. minuti upravo preko Messija na asistenciju Sergija Busquetsa. Getafe je poravnao četiri minute kasnije autogolom Clementa Lengleta. U 28. minuti stoper gostiju Sofian Chakla je autogolom doveo Barcelonu u novu vodstvo da bi nakon pola sata igre Leo Messi zabio svoj drugi gol za 3:1.


Enes Unal smanjio je na  3:2 u 69. minuti s bijele točke. Kazneni udarac skrivio je strijelac četvrtog gola (87′) za Barcu  Ronald Araujo, da bi peti gol u sučevoj nadoknadi vremena postigao Antoine Griezmann, koji je sam zaradio i iskoristio najstrožu kaznu.




Granada je bila uvjerljiva (4:1) protiv Eibara, koji je sve bliže selidbi u drugoligaško društvo, jer se s 23 boda nalazi na začelju ljestvice.


Granada je povela pogotkom Soldada u 21. minuti. Na 2-0 je povisio Puertas u 37. minuti. Zaostatak Eibara smanjio je u 64. minuti Kike, ali su Soldado (77) i Kennedy (81) donijeli uvjerljivu pobjedu andaluzijskoj momčadi.


U San Sebastianu je Real Sociedad svladao Celtu Vigo s 2:1. Gosti su poveli u 22. minuti pogotkom Malla. Preokret i pobjedu baksijskoj momčadi donijeli su Portu (25) i Januzaj (39).


 



Standings provided by SofaScore LiveScore