Prvi veliki transfer

Barcelona potvrdila transfer Mela u Juventus, u suprotnom pravcu dolazi Miralem Pjanić

Hina

Miralem Pjanić/Foto REUTERS

Miralem Pjanić/Foto REUTERS

Juventus je za brazilskog veznjaka platio 72 milijuna eura, a Barcelona za BiH napadača 60 milijuna eura



BARCELONA U ponedjeljak je službeno obavljena i prva velika razmjena nogometaša u ovoj sezoni – Barcelona je potvrdila transfer 23-godišnjeg brazilskog veznjaka Arthura Mela talijanskom prvaku Juventusu za 72 milijuna eura, a u suprotnome smjeru će 30-godišnji Miralem Pjanić za 60 milijuna eura.


Arthur i Pjanić će ostati u svojim sadašnjim momčadima dokraja sezone 2019/20. koja je produljena zbog pandemije koronavirusa do kolovoza.


S obzirom na bonuse od 5 milijuna eura i službeno 60 milijuna eura vrijednim transferom, Pjanić je postao najskuplji bh. igrač svih vremena




Arthur je došao u Barcelonu iz brazilskog Gremia u srpnju 2018. za 31 milijun eura i očekivalo se da će naslijediti Xavija Hernandeza, no unatoč početnim uspjesima, u prvoj sezoni je u samo 19 utakmica bio u početnoj postavi, a u 14 ove sezone. Za Barcelonu je odigrao ukupno 72 utakmice i zabio četiri gola. Osim toga, pratili su ga i skandali pa se tako u ožujku prošle godine ispričao jer je usred sezone otputovao u Pariz na rođendansku proslavu svog suigrača iz brazilske reprezentacije Neymara. Također u prosincu prošle godine je televizija objavila da je otišao na snowboarding dok je bio ozlijeđen.


Pjanić je BiH reprezentativac, a Tuzlanin će potpisati ugovor na četiri godine. U karijeri je igrao za Metz, Lyon i Romu, odakle je 2016. godine preselio u Juventus. Zanimljivo je da je Pjanić igračku karijeru počeo u mlađim uzrastima Schifflangena iz Luksemburga, a za tu reprezentaciju je nastupao sve do 2007. godine.